Уряд звільнив голову Держагентства з управління зоною відчуження facebook.com/dazv.gov.ua/

Уряд звільнив голову Держагентства з управління зоною відчуження

Олена Яценьо

Колишній очільник ДАЗВ пропрацював усього кілька місяців

У середу, 7 липня, Кабінет міністрів України звільнив голову Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Сергія Костюка за власним бажанням.

Відповідне розпорядження оприлюднено на урядовому порталі.

Іншим своїм рішенням Кабмін тимчасово поклав обов'язки голови Держагентства на начальника відділу архітектури, капітального будівництва, управління майном, роботи над інвестиційними проєктами й земельних відносин ДАЗВ Євгена Крамаренка.

Наступного дня екскерівник Держагентства з управління зоною відчуження прокоментував своє рішення піти з посади. Зокрема, він перелічив досягнення команди під його керівництвом, а також назвав найактуальніші питання, які ще потребують розв'язання.

"Ми мали продовжувати йти шляхом перемог і розв'язувати також і ці складні завдання разом... Залишаю місце з важкими думками про найближче майбутнє цієї складної частини України, про те, що ми не маємо допустити нових катастроф, робити необхідне та достатнє для уникнення загроз, забезпечення безпеки та розвитку Чорнобильської зони", — сказав він.

За інформацією ZN.UA, Костюк подав у відставку через різнобічний тиск.

Як зазначає видання, т.в.о. голови уряд призначив не когось із заступників агентства, а начальника відділу капітального будівництва, управління майном, роботи над інвестиційними проєктами та земельних відносин Держагентства Євгена Крамаренка.

"Видно, так зручніше. Річ у тому, що до 2023 року в зоні відчуження мали побудувати сховище для зберігання відпрацьованого палива українських АЕС. До 2023 року воно за контрактом зберігається в РФ. Через два роки його привезуть до нас. Терміни сильно тиснуть, але конкурс ніяк не відбудеться. Бюджет проєкту — 4 мільярди гривень. Багато охочих на пиріг", — йдеться в матеріалі видання.

Водночас у коментарі ZN.UA колишній голова ДАЗВ заявив про свою категоричну позицію сприяти розвитку зони відчуження, діючи суто в межах чинного законодавства.

Посаду голови Держагентства з управління зоною відчуження Костюк обіймав із 24 лютого 2021 року. Відповідно, на цій посаді він пропрацював менш ніж пів року.

У 2019-2020 роках Костюк очолював Державне спеціалізоване підприємство "Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами", до цього у 2018 році був начальником "Чорнобильського спецкомбінату".

Раніше ЕкоПолітика писала, що в Чорнобильській зоні відчуження планують побудувати сховище для радіоактивних відходів із Росії.

Читайте також
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни
Уряд ухвалив Порядок визначення шкоди та збитків для екології від війни

Переліки основних показників в межах кожного напряму не є вичерпними і можуть бути доповнені під час розроблення методик

В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля
В Україні посилять кримінальну відповідальність за злочини проти довкілля

Кримінальний кодекс запропонували доповнити новими статтями

Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності
Кабмін звільнив двох заступників голови Держенергоефективності

Загалом Кабмін ухвалив низку кадрових рішень