Кабмін призначив нового главу Агентства з управління Зоною відчуження: що про нього відомо ZN.UA

Кабмін призначив нового главу Агентства з управління Зоною відчуження: що про нього відомо

Костюк - фігурант кримінальної справи

Кабінет міністрів України призначив Сергія Костюка новим главою Державного агентства з управління зоною відчуження.

Таке рішення уряд ухвалив на своєму засіданні у середу, 24 лютого. Раніше Костюк працював директором "Центрального підприємства з поводження з радіоактивними відходами".

Що відомо про новопризначеного керівника ДАЗВ

З березня по грудень 2014 року Костюк був головою правління АТ "Укргазвидобування". З червня 2018 по березень 2019 року - керівником ДСП "Чорнобильський спецкомбінат". Керівником ЦППРВ став у березні 2019 року.

Костюк - фігурант кримінальної справи. Його підозрювали у зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків для держави на суму понад 16,8 мільйона гривень.

За інформацією з декларації чиновника, новопризначений очільник ДАЗВ  - власник земельної ділянки в анексованому Криму. Вона знаходиться у селі Радісне Білогірського району. У спільній власності має також земельні ділянки в Тарасівці та Віті-Поштовій Києво-Святошинського району.

У декларації чиновника вказаний елітний годинник Corum та колекція мисливських рушниць. Серед них  - Merkel-Гріфельд, Bushmaster, Monnlscher.

У 2017 році він також придбав легковик Mercedes-Benz GL350 2013 року випуску.

Його дружина Олена Костюк - власниця земельної ділянки у Вишгороді та двох квартир у Києві та Латвії.  Жінка задекларувала каблучки з діамантами від Cartier та Domiani, а також наручний годинник J Le Coulter.

Костюк має готівкові кошти в розмірі 21 тис. доларів США та 130 тис. грн.  На рахунку в АТ Ідея Банк у нього 55 тис. 490 євро.

Нагадаємо, що на посаді керівника ДАЗВ Костюк змінив нещодавно призначеного Андрія Пляцка. Той був призначений на посаду 27 січня на засіданні Кабміну.

Як повідомляла ЕкоПолітика, 18 лютого Кабінет міністрів призначив головою Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця.