Україна стане "зеленим" енергетичним хабом для Європи, – Зеленський shutterstock

Україна стане "зеленим" енергетичним хабом для Європи, – Зеленський

Катерина Бєлоусова

Україна здатна замінити "брудні" російські енергоресурси

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна може бути і обов’язково стане "зеленим" енергетичним хабом для Європи.

Це сталося на зустрічі з керівниками великого бізнесу в межах відкриття Нью-Йоркської фондової біржі, повідомляє інтернет-представництво Президента України.

Він наголосив, що європейському ринку енергії життєво необхідний такий гравець, як Україна, адже експорт електрики в ЄС вже розпочався.

“Це дуже важливий чинник – що це відбулося в часи війни. Ми експортуємо, але масштаб співпраці може бути в сотні разів більшим. Уявіть, який це прибуток для кожного учасника енергобізнесу", – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що Україна здатна замінити "брудні" російські енергоресурси, адже має значний природний потенціал для встановлення потужностей у відновлювальній енергетиці та у виробництві "зеленого" водню.

"Це потенціал як мінімум у десятки, а реально дивлячись на речі – у сотні гігават "зелених" електричних потужностей", – додав президент України.

Окрім того, він розповів, що розміщення виробництва в Україні, зокрема металургійного, фармацевтичного, машинобудівельного тощо, матиме вагомі переваги, які не взмозі забезпечити інші країни поряд з ринком Європейського Союзу.

“Будь-яка компанія, яка матиме змогу поставити на свій продукт позначку Made in Ukraine, автоматично стане частиною історії української сміливості та перемоги”, – додав Зеленський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський закликав французьких підприємців до співпраці у водневій та “зеленій” енергетиці.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, ЄС пообіцяв взяти на себе головну роль у “зеленій” відбудові України після війни.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей