У Прилуках мешканці старого будинку почали заощаджувати на опаленні 50%: держава дала кошти eefund.org.ua

У Прилуках мешканці старого будинку почали заощаджувати на опаленні 50%: держава дала кошти

Олена Яценьо

Було здійснено низку енергоефективних заходів

Мешканці старої п'ятиповерхівки з ОСББ “Земська, 39” у Прилуках вдвічі знизили витрати на оплату опалення після енергомодернізації будинку.

Вони здійснили термореновацію житла за сприяння Фонду енергоефективності в межах програми “Енергодім", пише сайт eefund.org.ua.

Голова правління ОСББ Валентина Трохименко сказала, що після проведення термореновації будинку його мешканці вже заощадили на опаленні в середньому 45-50%.

За інформацією пресслужби Фонду, раніше в цій п'ятиповерхівці були старі вікна та двері, протікаючі труби, а також низька температура у квартирах, а нині — утеплений фасад і трубопроводи гарячої води та тепла, а також модернізована система опалення та нові вікна й двері в місцях загального користування.

Скільки коштувала енергомодернізація будинку

Зазначається, що співвласники багатоквартирного будинку, розташованого на вулиці Земській, 39, узяли участь у проєкті з термореновації житла за пакетом Б "Комплексний".

Вартість проєкту енергомодернізації понад 37-річної п'ятиповерхівки становить 4,2 млн грн, з яких близько 2,97 млн грн, або 70%, грант за програмою.

Оновлений будинок презентували 14 липня за сприяння Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні ОСББ з Полтавської області. Організатори заходу провели екскурсію.

ОСББ з Полтавщини також познайомилися з представниками профільних місцевих департаментів і регіональними радниками, які допоможуть їм у супроводженні та впровадженні проєктів із термомодернізації житла.

Раніше ЕкоПолітика вже розповідала про проєкти з енергомодернізації будинків. Зокрема, у результаті термомодернізації панельний 20-річний будинок у Рівному став схожим на новобудову. А в Києві мешканці багатоповерхівки здали дах будинку в оренду під сонячні панелі.

Не так давно в Чернігові мешканці багатоповерхівки, якій понад 57 років, модернізували її до невпізнання. Долучилися до програми "Енергодім" й у Львові та Луцьку.

Також українцям роз'яснили, як отримати компенсацію витрат на енергоефективність.

Читайте також
На Чернігівщині з допомогою європейців впроваджують передові енергоефективні рішення
На Чернігівщині з допомогою європейців впроваджують передові енергоефективні рішення

Містяни прагнуть створити стійку, сучасну та ефективну енергетичну систему

Українцям держава буде відшкодовувати витрати на будинкові СЕС
Українцям держава буде відшкодовувати витрати на будинкові СЕС

Взяти участь у програмі "ГрінДІМ" зможуть ОСББ та ЖБК

У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію
У Житомирі ОСББ отримало 4 млн грн від держави на термомодернізацію

За результатами термомодернізації річна економія оцінюється приблизно в 481,6 тис. грн.