Закарпатські поліціянти конфіскували вантажівку з нелегальною деревиною на потреби ЗСУ facebook.com/UA.ZakarpattyaPolice/

Закарпатські поліціянти конфіскували вантажівку з нелегальною деревиною на потреби ЗСУ

Олена Яценьо

Було встановлено та проведено огляд місця, де незаконно зрубали ліс

У селищі Усть Чорна Тячівського району, що на Закарпатті, правоохоронці затримали вантажівку з незаконно зрубаною деревиною, яку надалі передадуть на потреби Збройних Сил України.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

"П'ятнадцятого квітня співробітники Тячівського районного відділу поліції отримали інформацію про незаконне транспортування деревини. Правоохоронці виявили автомобіль "ЗІЛ" завантажений деревиною породи "ялина" на одній із вулиць селища Усть Чорна. За кермом транспортного засобу перебував житель сусіднього села Лопухово. На вимогу поліціянтів чоловік не зміг надати відповідну документацію на вантаж", - ідеться в повідомленні.

Відтак вантажівку з нелегальною деревиною вилучили. Її планують передати на потреби української армії.

Окрім того, за цим фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 ККУ. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Також було встановлено та проведено огляд місця, де незаконно зрубали ліс.

Мету перевезення нелегальної деревини та інших причетних до злочину осіб правоохоронці встановлюватимуть у процесі слідства.

Тижнем раніше закарпатські правоохоронці також припинили незаконну заготівлю деревини в Тячівському районі, а вилучену лісопродукцію почали готувати до відправлення в зону бойових дій для Збройних Сил України.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Закарпатській області затримали нелегальних лісорубів і як покарання їх відправили рубати дрова для наших військових на фронт. Незаконно зрубане дерево віддали на потреби переселенців та армії, а транспорт та обладнання — у користування для армії.

Нагадаємо також, що жителя Стрийського району у Львівській області оштрафували за незаконну порубку дерев, а його вантажівку й бензопилу вилучили на потреби української армії.

Читайте також
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату
На Закарпатті завершують багаторічне очищення території колишнього лісохімкомбінату

Лише у грудні 2023 року з території підприємства вивезли 94 тонни відходів, зокрема приблизно 30 тонн сильно забрудненого ґрунту

Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру
Мешканці Ужгорода виступили проти забудови Радванського кар'єру

Землевпорядна документація щодо ділянки на 25 гектарів парку досі не затверджена