Яка погода буде в Україні у серпні

Яка погода буде в Україні у серпні

Катерина Бєлоусова

Прогноз погоди в Україні на серпень. Що чекає на українців: дощі, вітер чи тепло?

Літо в Україні видалося помірним. Дуже спекотних днів було замало. Переважно по всій території України спостерігалася помірна погода як для літа. Днів, коли термометри показували понад 30 градусів тепла, було небагато. Незважаючи на дощі, які були наприкінці червня, вологість та середні показники тиску у липні знаходилися в межах норми.

Що ж чекати від серпня? Чи зможуть українці насолодитись літнім сонцем сповна чи доведеться ховатися під парасольками та кутатись у дощовики?

Погода у великих містах України на серпень

Київ. Киян сонце тішитиме рідко. Практично весь серпень на території столиці та області буде похмурим. За прогнозами синоптиків Мета протягом місяця прогнозується 7-8 сонячних днів, коли не буде ні хмарності, ні опадів. Середня температура протягом серпня триматиметься в межах 24 – 28 градусів тепла вдень. А вночі стовпчики термометрів опустяться до +16+17 градусів, а наприкінці місяця навіть до +13-14 градусів тепла.

Харків. На Харківчан чекає похмура погода та опади. Аналогічна ситуація спостерігається у великій кількості регіонів країни. Вдень температура повітря коливатиметься в межах 26-30 градусів тепла, а вночі – від 15 до 19 градусів.

Дніпро. У Дніпрі сонячних днів буде ще менше, ніж у столиці – 3 чи 4. Усі інші дні супроводжуватимуться опадами чи хмарністю. Тільки температурні показники будуть вищими. Середня денна температура буде в межах від 27 до 30 градусів тепла. Нічна температура також буде вищою – від 16 до 19 градусів тепла.

Одеса. А от Одеса порадує відвідувачів узбережжя та одеситів. Практично весь місяць буде сонячним та теплим. Температура повітря коливатиметься в межах від 27 до 31 градуса тепла, а вночі опускатиметься до +20+22 градусів. Легкий вітерець та атмосферний тиск 740-750 міліметрів ртутного стовпа зроблять серпень сприятливим місяцем у морському місті.

Незважаючи на те, що серпень буде похмурим та дощовим для більшості регіонів та областей, він буде теплим та комфортним. Норма опадів триматиметься у допустимих межах, як і атмосферний тиск.

Читайте також
У Києві зафіксували високий рівень забрудненності повітря через пил із Сахари
У Києві зафіксували високий рівень забрудненності повітря через пил із Сахари

Українців закликали зачиняти вікна у приміщеннях, тому що пил може бути шкідливим для дітей, літніх та людей з респіраторними захворюваннями

Половина українців не готові платити більше за зелений перехід – опитування ФАМА
Половина українців не готові платити більше за зелений перехід – опитування ФАМА

Підтримка переходу на зелену енергетику знизилася з 30,4% у 2023 році до 25,4%