Як обрати подарунки на Новий рік у стилі еко: найпопулярніші варіанти Shutterstock

Як обрати подарунки на Новий рік у стилі еко: найпопулярніші варіанти

Олена Яценьо

Екоподарунки — новий тренд

Подарунки на Новий рік рідним і близьким не завжди легко обрати, але є чудові універсальні варіанти, які доволі популярні завдяки своїй корисності та практичності.

Ідеться про екологічні подарунки, що є найкращим варіантом презенту для тих, хто дбає про довкілля й намагається жити в дусі еко. Добірку таких екоподарунків зробила громадська організація "Жива планета" на своїй фейсбук-сторінці.

1. Багаторазова пляшка

Цей подарунок дасть змогу зменшити кількість відходів із пластику, який забруднює світ. Для гарячих напоїв краще обирати з алюмінію — вони легкі та гігієнічні. Для холодних - варто віддавати перевагу суто з харчового пластику — поліпропілену. Цей матеріал безпечний під час контактів з їжею, окрім того, його можна переробити, а ще він термостійкий і міцний.

2. Покривало з природних матеріалів

Покривало краще обирати з натуральних матеріалів, водночас у складі допустимий незначний відсоток синтетики для забезпечення зносостійкості виробу. Обирайте з ярликом ОЕКО ТЕХ, тому що такий виріб пройшов сертифікацію на хімічну безпеку за 100 показниками оцінювання і точно не містить шкідливих барвників та інших небезпечних речовин.

3. Шопер

Класний шопер — актуальний і корисний подарунок, а останнім часом ще й дуже популярний. Його краще обирати з переробленого поліестеру, виготовленого з перероблених ПЕТ-пляшок. Такий презент можна обрати за різними кольорами, принтами й розмірами на будь-який смак. До того ж шопер — це вклад у збереження довкілля, який прослужить багато років. А ще він дуже легкий і майже не займає місця в сумці.

4. Подарунковий сертифікат

Надзвичайно зручний варіант подарунка, адже це може бути й онлайн-підписка, і платні програми, й аудіокниги, і сертифікат на купівлю косметичних засобів/засобів із догляду за оселею тощо. Але до нього важливо додати ще й адресу сайту-порадника для споживача, щоб обирати більш безпечне та краще.

5. Екокосметика

Косметичний подарунковий набір можна купити готовий або зібрати власноруч, головне — обирати екологічно сертифіковані засоби, позначені спеціальним маркуванням. Така косметика більш безпечна, відповідає екологічним стандартам, і це перевірено надійним органом сертифікації.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про сім способів оригінально й екологічно запакувати святкові подарунки.

Нагадаємо також, що екологи дали поради, як зустріти Новий рік у стилі zero waste.

Читайте також
Кабмін затвердив критерії для органічної продукції: перелік
Кабмін затвердив критерії для органічної продукції: перелік

Відповідно до них визначатиметься періодичність планових заходів контролю

Українцям розповіли, як обрати дійсно екологічні продукти
Українцям розповіли, як обрати дійсно екологічні продукти

Екологи переконують: треба споживати більше місцевої продукції, адже вона має низку переваг

Україна входить у першу трійку експортерів органічної продукції до Європи, – міністр АПК
Україна входить у першу трійку експортерів органічної продукції до Європи, – міністр АПК

На думку Лещенка, Україна має стати лідером з експорту органічної продукції у світі