Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Катерина Бєлоусова

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

Відомий зоозахисник та ветеринар Олексій Суровцев закликав українців допомогти вихованцям притулку Dog Help Ukraine на Київщині, який звинувачують у знущанні з тварин.

Частину тварин з притулку евакуювали, однак понад 50 собак, багато кіз та коней залишаються на холоді без їжі та тепла, написав Суровцев у Facebook.

Як відомо, наприкінці січня притулок запідозрили у жорстокому поводженні з тваринами. Зоозахисники врятували частину виснажених і замерзлих тварин, які жили в антисанітарних умовах та харчувалися рештками мертвих кіз та тушами невідомого походження.  

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами.

“Всі винні будуть покарані, але поки йде розслідування, тварин немає куди забрати, бо всі притулки переповнені. Я беру це під особистий контроль і хочу закупити кормів, необхідний інвентар, будки. Вже сьогодні закупив 86 тюків сіна, якого вистачить на тиждень. Тож прошу доєднатися до зборів. Контролювати, закупати і долучати людей буду особисто я”, – написав Суровцев.

Він розповів, що наразі команда зоозахисників збирають інформацію про постраждалих від дій керівництва притулку, до якого причетна Яна Майборода. Її у 2018 році викрили на жорстокому поводженні з тваринами.

Долучитися до порятунку тварин можна за реквізитами:

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, президента України Володимира Зеленського закликали посилити кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, а також ввести основи гуманістичного відношення до тварин у шкільну програму.

Читайте також
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України