Victoria's Secret створила нову білизну, яка не шкодить довкіллю shutterstock

Victoria's Secret створила нову білизну, яка не шкодить довкіллю

Катерина Бєлоусова

Компанія працює над інноваціями для інших матеріалів

Американська компанія з продажу жіночої білизни Victoria's Secret представила бюстгальтер  Forever Bra з елементами, які можна повністю переробити.

Це є кроком  вперед у вирішенні проблеми текстильних відходів для спідньої білизни, що після використання найчастіше потрапляє у смітник, повідомляє Bloomberg.

В матеріалі розповіли, що Forever Bra має прокладки, виготовлені із запатентованої тканини. Традиційні прокладки для бюстгальтерів містять пінополіуретан, матеріал, який не можна розплавити та пресувати. 

Зазначається, що клієнти можуть повернути бюстгальтери в будь-який магазин Victoria's Secret у США, а прокладки будуть вилучені для переробки. Партнери компанії допоможуть зібрати, відсортувати та розібрати бюстгальтери. Потім їх відправлять до Unifi, інноваційної компанії з переробки текстилю. А бюстгальтери в хорошому стані передадуть іншим людям.

bloomberg.com

В матеріалі наголосили, що цей бюстгальтер, як і інші, містить дроти та застібки, які не можна переробити. Ті деталі, які мають важливе значення для структури виробу і в основному виготовлені з крихітних шматочків пластику та металу, залишаються найскладнішим аспектом створення більш екологічних бюстгальтерів.

Victoria's Secret заявила, що хоча прокладки є єдиним елементом бюстгальтера Forever, який можна переробити, компанія працює над інноваціями для інших матеріалів.

Нагадаємо, скандинавський бренд Gianni запустив P2P (від людини до людини) платформу перепродажу одягу, щоб зробити покупки в секонд-хенді безперешкодними.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Вінниччині у селі Стіна місцеві майстрині переробляють тонни текстильних відходів на килими ручної роботи бренду Vereta.

Читайте також
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля

Якщо від деяких речей відмовитися неможливо – можна скоротити використання

У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб
У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб

Мешканці Харківщини можуть залишити заявку на приїзд екохабу до своєї громади

Названо переваги переробки паперу
Названо переваги переробки паперу

Українцям пропонують перестати викидати папір у сміття, а приносити на переробку

Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля
Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля

Непотрібний одяг можна віддати на благодійність