В українському виші забили на сполох через випадки екотероризму НУБІП

В українському виші забили на сполох через випадки екотероризму

Маргарита Шевченко

Провокатори можуть сісти за грати

Співробітники Національного університету біоресурсів і природокористування заявили, що в Україні набуває загрозливих масштабів таке явище як екотероризм.

Про це йдеться в сюжеті "5 каналу".

"Чергові "екологічні провокатори" можуть сісти за грати. Після низки фейків та спроб дестабілізувати роботу Національного університету біоресурсів і природокористування, — терпець урвався у його Вченої ради. Професура доводить: псевдо-активісти, які побачили кримінал, в очищенні Ботсаду університету від сухостою, - відпрацьовують замовлення. І мають понести за це відповідальність", — сказано в сюжеті.

Джерело: НУБІП

Так виш реагує на дії активістів.

"Однозначно, це екотероризм, як кажуть мої друзі поляки, значення "екотероризм". Інакше не назвеш те що робиться", – наголошує лісівник із 50–річним досвідом, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида.

В університеті впевнені: це явище заплямовує не тільки саму екологічну тематику, а й професію еколога. Цю думку підпримують і юристи. Зокрема доцент, кандидат юридичних наук Олена Яра каже, що ситуація очевидна: екотерористи в Україні зазвичай з’являються тоді, коли є фінансові інтереси, а не екологічні.

"Усі рейдерські захоплення в Україні породжуються діями саме таких псевдоактивістів громадських", – наголошує вона.

Таке зловживання екотематикою ще більше відволікає Україну від її нагальних проблем, підсумовують фахівці. За цією ширмою терору приховуються справжні втрати лісів, забруднення водойм та знищення безцінних чорноземів.

Джерело: НУБІП

Як повідомляла ЕкоПолітика, раніше президентка ПАЕУ Людмила Циганок заявила, що українські територіальні громади втрачають можливості для економічного розвитку через псевдоактивістів, які, маніпулюючи темами екології в особистих цілях, не дають бізнесу розширюватися та створювати робочі місця для громадян.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років