В Україні стартувала акція з висадки дерев і допомоги онкохворим дітям: як долучитися mepr.gov.ua

В Україні стартувала акція з висадки дерев і допомоги онкохворим дітям: як долучитися

Олена Яценьо

Акція об’єднує дві корисні справи: висадження лісу й допомогу хворим дітям

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів спільно з Державним агентством лісових ресурсів запустили масштабну акцію з висадки дерев "Створюємо ліси разом", яка має на меті також допомогти онкохворим дітям — підопічним фонду "Таблеточки".

Про це розповів очільник Міндовкілля Роман Абрамовський на своїй сторінці у фейсбуці.

"Дати шанс усім без винятку дітям на здорове майбутнє та безпечне чисте довкілля — це мета всіх батьків і кожного українця. Саме тому ми об’єднали зусилля з фондом "Таблеточки" та в межах програми президента "Зелена країна" започаткували благодійну акцію", — написав міністр у соцмережі.

Нагадаємо, що президентська програма “Зелена країна" передбачає висадження 1 мільярду дерев за 3 роки та збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів за 10 років.

Тож акція об’єднує дві корисні справи: висадження лісу й допомогу онкохворим дітям.

Як долучитися до акції

Кожен охочий може зробити благодійний внесок — 50 гривень за одне висаджене дерево. Усі зібрані кошти направлять на допомогу підопічним фонду "Таблеточки", який уже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам.

Для участі в акції потрібно зробити всього кілька кроків:

  • зайти на сайт zelenakraina.gov.ua;
  • обрати область, де бажаєте, щоб лісівники висадили дерева;
  • визначитися з кількістю та видом дерев і зробити благодійний внесок.

На що перетворюється допомога

50 гривень — це 1 висаджене дерево, а також 1 безпечна крапельниця для дитини. Це вартість спеціального шприца з аспіраційною голкою, який запобігає занесенню інфекцій під час тривалих крапельниць

100 гривень — це 2 висаджених дерева, а також 3 дні боротьби з раком для дитини. Це вартість флакону протипухлинного препарату, що стримує ріст ракових клітин.

250 гривень — це 5 висаджених дерев, а також 2 дні без нудоти для дитини. Це вартість 3 ампул протиблювотного препарату.

У межах програми "Зелена країна" лісівники висаджують дерева безплатно. Усі зібрані кошти йдуть на користь підопічних фонду "Таблеточки".

Крім участі в благодійній акції, на сайті можна зареєструватися і долучитися до висадки лісу у своєму регіоні. Під час висадки лісівники безплатно нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із садіння лісу.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, генеральний директор Директорату з питань економічної політики Офісу президента України Дмитро Олійник і голова Державного агентства лісових ресурсів Юрій Болоховець дали старт наймасштабнішій висадці дерев у країні.

Читайте також
В Україні висадили понад 100 мільйонів нових дерев: де найбільше
В Україні висадили понад 100 мільйонів нових дерев: де найбільше

В рамках екопрограми вже висаджено 343 038 393 дерев

На Волині переселенці долучилися до висадки лісу в межах програми Зеленського. Фото
На Волині переселенці долучилися до висадки лісу в межах програми Зеленського. Фото

Дерева висадили на території "Любешівського ЛМГ" та "Колківського ЛГ"

За осінь у рамках "Зеленої країни" висадили на 40% більше дерев, ніж планували
За осінь у рамках "Зеленої країни" висадили на 40% більше дерев, ніж планували

Боруховський зазначив, що лише створені у правильних місцях ліси допоможуть у боротьбі з кліматичною кризою та збережуть довкілля