В Україні стартує проєкт, який допоможе декарбонізувати бізнес та залучити кошти shutterstock

В Україні стартує проєкт, який допоможе декарбонізувати бізнес та залучити кошти

Катерина Бєлоусова

Проєкт наблизить український бізнес до найкращих ноу-хау та покаже нові можливості в рамах "зеленого переходу"

В Україні стартує новий проєкт "Поширення кращих бізнес-практик у сфері декарбонізації для реалізації Зеленого курсу" від громадської організації GoLocal.

Він допоможе українському бізнесу побачити нові можливості, рішення та технології для скорочення викидів вуглецю (декарбонізації) в різних сферах промисловості, пише голова GoLocal Ігор Комендо у Facebook.

Євросоюз є ключовим торговельним партнером України із часткою експорту понад 40%, тому ЄЗК (Європейський Зелений Курс) матиме значний вплив на Україну та український бізнес.

В рамах проєкту організатори планують знайти та наблизити до українських підприємців кращі технології у сфері декарбонізації в ЄС з точки зору їх ефективності, вартості та простоти запровадження, а також створити  "мапу” стартапів, що пропонують технологічні рішення у сфері декарбонізації в межах України та ЄС.

Окрім того GoLocal проведе “Matchmaking” Decarbonization Pitch Day, який допоможе українським стартапам, підприємцям, інноваторам залучити фінансування на власні проекти, знайти партнерів чи масштабувати власні ідеї.

До проєкту також долучились платформа Sector X Acceleration Platform, що об'єднує акселераційний хаб, корпоративні програми і венчурні школи та UDPRenewables – українська компанія в сфері відновлюваної енергетики, які посилять проєкт власною експертизою та досвідом.

“Я переконаний, що проєкт "Поширення кращих бізнес-практик у сфері декарбонізації для реалізації Зеленого курсу" наблизить український бізнес до найкращих ноу-хау та покаже нові можливості, які ЄЗК відкриває для українських підприємців”, – пише Коменда.

Проєкт  реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародний фонд "Відродження" в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

Нагадаємо, в Україні презентували Кліматичну платформу ФРУ.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, віце-премʼєр Стефанішина розповіла, що робити бізнесу щоб отримати гроші на декарбонізацію.

Читайте також
В Україні з'явиться Національна платформа декарбонізації
В Україні з'явиться Національна платформа декарбонізації

Масштабний запуск сервісів платформи заплановано на перше півріччя 2024 року

Міжнародна портова компанія почала розробляти план декарбонізації
Міжнародна портова компанія почала розробляти план декарбонізації

Три термінали компанії вже сертифіковані як вуглецево-нейтральні

Ferrexpo хоче вдвічі зменшити викиди вуглецю
Ferrexpo хоче вдвічі зменшити викиди вуглецю

Компанії вже вдалося знизити викиди на 31%

В ЄС хочуть декарбонізувати морський транспорт
В ЄС хочуть декарбонізувати морський транспорт

Угоду мають офіційно ухвалити міністри блоку