В Україні планують відкрити ще два заводи з перероблення тваринних відходів feednova.com.ua

В Україні планують відкрити ще два заводи з перероблення тваринних відходів

Олена Яценьо

Розв'язання проблем із відходами тваринного виробництва нині на часі

У місті Буськ, що на Львівщині, побудували надсучасний завод "Фіднова", який займається переробленням відходів тваринництва. Уже нині планують відкрити ще два таких заводи – у Центральній і Південній Україні.

Запуск ще двох аналогічних підприємств анонсували на фейсбук-сторінці компанії Recycling Solutions.

Як зазначили в компанії, завод "Фіднова" — це спільний проєкт Recycling Solutions із ГК "Ефективні інвестиції" та нідерландською компанією Mada Participations B.V.

"Це перший в Україні незалежний виробничий майданчик, який прийматиме та перероблятиме сировину від зовнішніх постачальників — аграрних підприємств, розв'язуючи проблему екологічних загроз у регіоні", — йдеться в повідомленні.

Продукцію "Фіднови" можна використовувати у відгодівлі тварин, фармацевтиці та косметології. Окрім того, вона може слугувати як сучасне органічне добриво чи складник у виробництві біодизеля.

Презентований виробничий комплекс містить чотири виробничі лінії, які перероблятимуть понад 220 тонн сировини на добу. Загалом потужності заводу становлять 90 тонн готової продукції на добу. Фахівці наголосили, що інноваційні технології та найкраще обладнання від провідних світових виробників, суворе дотримання міжнародних стандартів якості й прозорі умови співпраці — це ключові пріоритети роботи "Фіднова".

Зазначається, що інвестиції у завод із перероблення відходів тваринництва, побудований у Буську, становлять понад 20 млн доларів.

Водночас наголошується, що розв'язання проблем із відходами тваринного виробництва нині на часі.

"Не секрет, що 6 із 18 заводів державного підприємства "Укрветсанзавод", яке покликане справлятися з відходами тваринного походження, фактично не працюють. І це все на фоні постійно зростаючого виробництва продукції тваринництва, особливо птахівництва, — констатує заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба. — Тому очевидно, що проблема є... Насамперед, потрібно проблему ідентифікувати, по-друге, потрібно впроваджувати системні рішення. Такі рішення, які пропонує завод "Фіднова" на Львівщині, — це прекрасний приклад того, як потрібно шукати додану вартість у виробництві".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у березні будівництво заводу з перероблення побічних продуктів тваринництва на Львівщині було на фінішній прямій.

Читайте також
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити

На утилізацію приймають лише живі дерева без декоративних прикрас

У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок
У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок

У 2022 році кияни здали на переробку 8,5 тисяч ялинок

У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі
У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі

Меблі розбирають на компоненти та сортують окремо пластик, метал, скло, текстиль, деревину