В Одесі розлилися хімікати: концентрація хлору зашкалювала у 89 разів. Фото

В Одесі розлилися хімікати: концентрація хлору зашкалювала у 89 разів. Фото

Олена Яценьо

Сталася розгерметизація цистерни

На території промислового підприємства в Одесі відбувся витік рідкого хлору.

На місце аварії терміново виїхали рятувальники, повідомила пресслужба Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Надзвичайна подія сталася приблизно о 10:20 в середу, 1 грудня, на вулиці Боровського, що в Малинівському районі міста. Там, на відкритій території підприємства, проводили роботи з хлоровмісною ємністю об'ємом 800 літрів. Під час цього відбулася розгерметизація цистерни та витік небезпечної речовини.

За словами начальника групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту ДСНС Олександра Федорова, концентрація хлору перевищувала норму у 89 разів.

Рятувальники, які прибули за викликом на місце події, оперативно розпочали ліквідацію аварії. Вони осаджували пари хлору розпорошеними струменями води.

Окрім того, хіміки-рятувальники наклали бандаж на розгерметизовану ємність, завдяки чому її цілісність було відновлено, а витік небезпечної речовини припинено.

На об’єкті працювали 24 рятувальники та 6 спецавтомобілів. У результаті вдалося ліквідувати аварію. Жертв і постраждалих немає.

Також співробітники ДСНС здійснили дезактивацію місця розливу шляхом розведення водою та заміряли концентрацію небезпечних речовин у повітрі.

"На відстані 50 метрів від осередку розливу перевищення гранично допустимих концентрацій не спостерігається", – сказано в повідомленні.

За різними даними, витік стався на території будівельної бази “Сомик”. Водночас ТСН повідомила, що хімічна аварія сталася на заводі з виробництва паштету. Охоронець підприємства сказав журналістам, що після витоку відчув біль у горлі та грудях. Згодом почався кашель і з'явився дискомфорт у горлі.

Зазначається, що поруч із місцем аварії розташовано ще кілька підприємств. Одразу після витоку хлору всіх працівників звідти терміново евакуювали.

Люди розповідали, що в повітрі довго стояв ядучий запах. Зокрема, жителі одеського Ленселища поскаржилися на різкий хімічний запах, що доноситься з північного заходу міста.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що біля Немирова на Вінниччині сталася хімічна аварія на території місцевого підприємства ПрАТ "Райагрохім". Там рятувальники ліквідували наслідки витоку аміаку із цистерни.

Читайте також
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу