У Києві "погорів" на хабарі посадовець Держгеокадастру kyiv.gp.gov.ua

У Києві "погорів" на хабарі посадовець Держгеокадастру

Олена Яценьо

Хабарнику загрожує 10 років ув'язнення

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали заступника начальника Головного управління Держгеокадастру столиці під час отримання хабаря в сумі 230 тисяч гривень від представників релігійної громади міста.

Про це в понеділок, 14 лютого, повідомила пресслужба бюро.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, у грудні 2021 року інспектори ГУ Держгеокадастру під час проведення позапланової перевірки виявили порушення земельного законодавства з боку релігійної громади щодо нецільового використання земельної ділянки.

За інформацією Київської міської прокуратури, громаді загрожував штраф у розмірі понад 700 тисяч гривень. Однак чиновник Держгеокадастру пообіцяв підробити службові документи та зменшити суму цих штрафних санкцій за винагороду в сумі 230 тисяч гривень.

Посадовець діяв у змові з підприємцем-геодезистом Києва, який виконував роль посередника в переговорах із представниками релігійної громади. Обох їх затримали "на гарячому" під час отримання неправомірної винагороди.

Правоохоронці кваліфікують дії чиновника за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Нині проводять невідкладні слідчі (розшукові) дії, проводять обшуки, вилучається документація. Досудове розслідування триває.


Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що оперативники управління стратегічних розслідувань у Києві та слідчі Печерського управління поліції викрили на хабарі чиновника Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Читайте також
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи
Львівській чиновниці Олександрі Сладковій обрали запобіжний захід: деталі справи

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради

На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм
На Закарпатті судитимуть підприємця, який привласнив 3 млн грн з лісових програм

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна

Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ
Заступницю Садового викрили на відмиванні коштів на очистці озера – ЗМІ

Олександра Сладкова протягом 2019-2023 років очолювала управління екології та природних ресурсів