Українські браконьєри за 9 місяців нарибалили на понад 40 мільйонів гривень shutterstock

Українські браконьєри за 9 місяців нарибалили на понад 40 мільйонів гривень

Катерина Бєлоусова

Найрезонансніше порушення, на близько 2,5 млн гривень, зафіксували у Кіровоградській області

В Україні браконьєри за 9 місяців 2022 року завдали збитків довкіллю на суму понад 41 мільйон гривень.

З початку року екоінспектори провели близько 500 заходів та склали понад 2000 адмінпротоколів на порушників природоохоронного законодавства, повідомляє Держекоінспекція у Facebook.

В повідомленні зазначили, що найбільша кількість порушення правил рибальства, а саме 164, зафіксували екоінспектори Придніпровського округу. У Дніпропетровській та Кіровоградській областях браконьєри завдали шкоди державі на загальну суму понад 16 мільйонів гривень.

Найрезонансніше порушення зафіксували у Кіровоградській області напочатку травня на греблі Кременчуцької ГЕС Кам’янського водосховища річки Дніпро біля міста Світловодськ. Працівники Держекоінспекції та національної поліції виявили 12 сіток, з яких дістали 270 кг риби на суму понад 2,43 млн гривень.

Нагадаємо, на Полтавщині в межах регіонального ландшафтного парку "Нижньоворсклянський" неподалік села Кишеньки правоохоронці спіймали двох браконьєрів, які з човна сітками виловили майже 100 кілограмів риби.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Хмельницькій, Полтавській, Харківській та Чернігівській областях "рибні мародери" завдали шкоди на суму 1,8 млн грн за перший тиждень осені.

Читайте також
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль
На Сумщині браконьєри жорстоко вбили 8 косуль

Полювання в умовах воєнного стану заборонено

На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху
На Житомирщині браконьєри жорстоко вбили вагітну лосиху

Поліцейських розслідують факт незаконного полювання