Українців оштрафували на 45 млн гривень за неправильне поводження з відходами з початку року facebook.com/AndriyMalovany

Українців оштрафували на 45 млн гривень за неправильне поводження з відходами з початку року

Зоряна Бердник

Мальований наголосив, що основною екологічною проблемою досі залишаються несанкціоновані сміттєзвалища

За перший квартал року Державна екологічна інспекція розрахувала понад 45 мільйонів гривень збитків у сфері поводження з відходами.

Про це заявив голова Держекоінспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

"У період із січня по березень (три місяці) територіальні органи Держекоінспекції здійснили 1322 перевірки суб'єктів господарювання та 255 перевірок органів місцевого самоврядування на дотримання вимог щодо управління відходами. За результатами заходів контролю винесено 180 постанов про накладення штрафів за статтями 52 та 82 КУпАП на посадових осіб ОМС, а на представників підприємств – 784 такі постанови. Загальна сума збитків, завданих довкіллю внаслідок виявлених порушень, становить 45,1 мільйона гривень", – розповів Андрій Мальований.

За його словами, протягом цього часу Держекоінспекція здійснювала посилений контроль у сфері поводження з відходами. Нині такі заходів вживають і далі.

"Проводиться обстеження прибережно-захисних смуг річок, під час якого інспектори ДЕІ вже виявили сотні несанкціонованих сміттєзвалищ і надали приписи усунути їх. Також продовжується комплексна перевірка підприємств, діяльність яких пов'язана з поводженням із медвідходами. Нині завершено перевірки на 18 підприємствах", – зазначив посадовець.

Очільник ДЕІ наголосив, що основною екологічною проблемою досі залишаються несанкціоновані сміттєзвалища. З огляду на це він закликав українців допомогти в їх ліквідації.

"Якщо ви виявили звалище відходів у місці, непризначеному для цих потреб, звертайтеся до Держекоінспекції. Найпростіший спосіб повідомити про проблему – за допомогою чат-боту SaveEcoBot. Необхідно натиснути на функцію "Поскаржитись на забруднення", потім обрати розділ "Відходи" та описати деталі про виявлене сміттєзвалище. Ваша скарга буде автоматично сформована та передана до Держекоінспекції, яка проведе перевірку та надасть приписи відповідальним особам усунути порушення", – пояснив Мальований.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що на Закарпатті виявили 16 несанкціонованих сміттєзвалищ уздовж річок.

Читайте також
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова
Суд змусив локомотиворемонтний завод заплатити “кругленьку суму” за забруднення Львова

Стягнуті гроші використають для реалізації екологічних програм регіону

Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень
Хмельниччина стала лідером тижня за масштабами екопорушень

За цей період з порушників вдалося стягнути понад 1,5 мільйона гривень екозбитків