Uber закликав ЄС заборонити автомобілі з ДВЗ для корпоративних автопарків до 2030 року shutterstock

Uber закликав ЄС заборонити автомобілі з ДВЗ для корпоративних автопарків до 2030 року

Ганна Велика

Така пропозиція є кроком вперед у порівнянні із законодавством ЄС

Транснаціональна компанія із замовлення поїздок Uber звернулася до керівництва Євросоюзу з проханням до 2030 року запровадити заборону на використання автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння для корпоративних автопарків.

Про це повідомляє Euronews.

Поряд із цим, Uber також пропонує встановити обов'язкові цілі щодо збільшення частки електромобілів (EV) на ринку, щоб стимулювати попит і скоротити викиди від автотранспорту.

За даними компанії, на корпоративні автопарки, включаючи лізингові, орендні компанії та служби таксі, припадає 71% усіх викидів від нових автомобілів. В Uber стверджують, що електрифікація прискорить досягнення нульового рівня викидів в ЄС до 2050 року і пропонує досягнути 100% цільового показника найпізніше до 2035 року.

Анабель Діаз, віцепрезидентка Uber в регіоні EMEA, заявила, що корпоративні автопарки повинні бути об'єктом підвищеної уваги через їхній надмірний вплив на клімат і мають стати каталізатором для широкої електрифікації.

У керівництві Uber додали, що компанія не в змозі самостійно досягти цілей нульових викидів, і закликали Європейську Комісію проводити "послідовну політику" для залучення "значних інвестицій" та допомогти знизити вартість переходу на електромобілі.

Вони впевнені, що, крім обов'язкових цілей, необхідно забезпечити й адекватні стимули для полегшення кліматичного переходу.

"В Амстердамі кожен, хто купує електромобіль, має право вимагати встановлення зарядного пристрою біля свого будинку, а в Лісабоні було знижено ПДВ на громадські зарядки, щоб наблизити їх до паритету з домашніми зарядками", – навели приклади у своїй заяві Uber.

У серпні ЕкоПолітика писала про те, що автовиробники відтерміновують повний перехід на електрокари й поступово відмовляються від амбітних планів щодо повної електрифікації своїх лінійок авто.

Читайте також
Українці у серпні 2024 року придбали на 68% електромобілів більше, ніж у серпні торік
Українці у серпні 2024 року придбали на 68% електромобілів більше, ніж у серпні торік

Попит на електрокари у нашій країні попри складнощі з електроенергією продовжує рости

Автовиробники відтерміновують повний перехід на електрокари
Автовиробники відтерміновують повний перехід на електрокари

У компаніях зазначають, що він значною мірою залежатиме від попиту клієнтів

Попит на електромобілі в Україні у червні зріс на 35%
Попит на електромобілі в Україні у червні зріс на 35%

Проте частка нових авто залишилася невисокою

Українці почали купувати ще більше електромобілів
Українці почали купувати ще більше електромобілів

Але переважна більшість із них є вживаними