"УАВтормет" та австрійська Dobrowa уклали угоду про переробку військового брухту facebook.com/GeneralStaff.ua/

"УАВтормет" та австрійська Dobrowa уклали угоду про переробку військового брухту

Олена Яценьо

Сторони обміняються практичним досвідом і напрацюваннями

Українська асоціація вторинних металів ("УАВтормет") та австрійська компанія Dobrowa Metalltechnik GmbH підписали угоду про обмін досвідом із метою впровадження в Україні технологій переробки та утилізації військового брухту.

Угоду про співпрацю з низки стратегічних та актуальних питань укладено за всебічної підтримки Федеральної палати економіки Австрії, ідеться у пресрелізі AdvantageAustria.

"Головними положеннями цієї Угоди є співпраця Сторін стосовно обміну практичним досвідом і напрацюваннями з метою вивчення та впровадження в Україні інноваційних технологій переробки та утилізації брухту чорних та кольорових металів, утворених у результаті утилізації військової техніки та спорядження", – сказано в повідомленні.

Окрім того, угода передбачає обмін досвідом з ефективного управління процесами з переробки та реалізації утвореного брухту чорних та кольорових металів, а також шляхів підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності заготівельної та переробної галузей промисловості.

Зазначається, що наведені в угоді питання є актуальними та важливими для економіки України в період воєнного стану та стануть важливими драйверами відновлення промислового потенціалу в поствоєнний період.

"Співпраця Сторін у рамках діяльності на майданчиках уповноважених органів виконавчої влади (насамперед, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства економіки, Міністерства захисту довкілля та Міністерства оборони України) дасть змогу реалізувати основні положення угоди в найближчій перспективі", – резюмували в пресрелізі.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Українська асоціація вторинних металів "УАВтормет" звернулася до Міністерства стратегічних галузей промисловості України з проханням урегулювати утилізацію брухту, що утворився внаслідок воєнних дій на території країни.

Читайте також
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити
У Києві відкрили 44 пункти прийому новорічних ялинок: куди приносити

На утилізацію приймають лише живі дерева без декоративних прикрас

У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок
У Києві відкрили 17 пунктів прийому новорічних ялинок

У 2022 році кияни здали на переробку 8,5 тисяч ялинок

У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі
У Києві безкоштовно прийматимуть на переробку зламані стільці, шафи та інші меблі

Меблі розбирають на компоненти та сортують окремо пластик, метал, скло, текстиль, деревину