У Запорізькій області на 15 га створять новий дубовий гай shutterstock

У Запорізькій області на 15 га створять новий дубовий гай

Людмила Гончаренко

Всього планується висадити 90 тисяч сіянців дуба звичайного

12 жовтня у Мелітопольському лісовому господарстві лісівники Запорізької області в рамках програми Президента України "Зелена країна" та акції Держлісагентства "Створюємо ліси разом" заклали новий дубовий гай.

Всього на площі 15 га планується висадити 90 тис. сіянців дуба звичайного, передає офіційний сайт Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

"У планах по всій Запорізькій області у 2021 році висадити дерева на площі 1000 га, – зауважив перший заступник міністра Міндовкілля Богдан Боруховський. – Створення нових лісових насаджень в Запорізькій області – це, без перебільшення, цінний вклад у "скарбницю" лісового фонду, адже ліси – це не лише економічні та рекреаційні ресурси, а й важлива екологічна система, яка відчутно впливає на стан навколишнього середовища, а отже і на здоров’я та якість життя кожного українця".

Нагадуємо, що 16 вересня стартували висадки дерев у рамках програми Президента "Зелена країна". Її мета – висадити один мільярд дерев, або понад 166 тисяч гектарів культур до кінця 2024 року.

Кожен мешканець Запорізької області може допомогти своєму регіону у висадці дерев. Для цього достатньо зареєструватися на висадку в обраному лісгоспі на сайті “Зелена країна”.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що в Україні можуть з'явитися "промислові ліси" для потреб бізнесу.

Читайте також
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів
В Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали лісу на 17 залізничних вагонів

Збитки від незаконних рубок можуть сягати близько одного мільярда грн за рік

В Україні з початку року відновили 9,7 тис. гектарів лісів
В Україні з початку року відновили 9,7 тис. гектарів лісів

Лісівники продовжують виконувати свої першочергові завдання