У Вінниці спіймали забруднювачів річки, які зливали в неї жирові відходи shutterstock

У Вінниці спіймали забруднювачів річки, які зливали в неї жирові відходи

Катерина Бєлоусова

Порушників виявили завдяки камерам відеоспостереження на одному з магазинів

У Вінниці працівники “Муніципальної варти” виявили порушників, які зливали у річку Дьогтянець відходи від обслуговування жировловлювачів та утилізації жирів.

Містяни неодноразово скаржилися на систематичне забруднення річки, а саме жирні плями на її поверхні та стійкий неприємний запах, повідомляє Вінницька міська рада у Facebook.

Зазначається, що на порушників склали два протоколи про вчинення адміністративного правопорушення. Матеріали справи передали у Вінницьку обласну прокуратуру.

“До нас неодноразово зверталися вінничани, які проживають поруч з Дьогтянцем з повідомленнями, що річку хтось систематично забруднює. Скаржилися на сморід та жирні плями на поверхні води, які з’являлися з періодичністю раз на кілька тижнів. Ми взяли цю ситуацію на контроль і за допомогою камер відеоспостереження на одному з магазинів виявили порушників”, – сказав начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур, додавши, що порушниками виявили представники компанії з обслуговування жировловлювачів та утилізації жирів.

Він зазначив, що від загального стану всіх водних об’єктів громади залежить якість питної води. Малі річки та струмки, які теж є частиною екосистеми, мають залишатися чистими, адже вони потрапляють у Південний Буг.

У повідомленні підкреслили, що працівники “Муніципальної варти” проводять перевірки водних об’єктів та прилеглих до них територій у громаді вже понад три роки. Це допомагає мінімізувати випадки забруднення річок та струмків та покращити санітарний стан водойм і територій поруч.

Нагадаємо, у Києві в Оболонському районі у середу, 21 лютого, в озеро Кирилівське злили нафтопродукти, які утворили велику маслянисту пляму на його поверхні.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Вінниччині екоінспектори виявили незаконну вирубку 112 дерев у лісосмузі Райгородської територіальної громади, що завдало 902,6 тисячі гривень збитків.

Читайте також
Міндовкілля планує спростити порядок отримання дозволу на оброблення відходів
Міндовкілля планує спростити порядок отримання дозволу на оброблення відходів

Відповідний проєкт постанови уряду вже опубліковано для громадського обговорення

На Чернігівщині підприємство забруднювало землю відходами від переробки продуктів
На Чернігівщині підприємство забруднювало землю відходами від переробки продуктів

Було відкрито кримінальне провадження ч.1 ст.239 ККУ (забруднення або псування земель).

На Херсонщині з’явиться завод з переробки відходів руйнації
На Херсонщині з’явиться завод з переробки відходів руйнації

Ведуться переговори з міжнародними інвесторами, щоб залучити їх до реалізації проєкту