На Вінниччині виявили найбільше екопорушення тижня – на майже 1 мільйон гривень shutterstock

На Вінниччині виявили найбільше екопорушення тижня – на майже 1 мільйон гривень

Катерина Бєлоусова

За тиждень екопорушники відшкодували 1,9 мільйона гривень збитків

На Вінниччині екоінспектори виявили незаконну вирубку 112 дерев у лісосмузі Райгородської територіальної громади, що завдало 902,6 тисячі гривень збитків. 

Це стало найбільшим екопорушенням тижня з 2 по 8 лютого, повідомляє Державна екологічна інспекція у Facebook. 

Матеріали справи передали до поліції.

Зазначається, що регіоном-антилідером також стала Чернігівська область. Так екоінспектори розрахували понад 850,6 тисячі гривень збитків від вирубки чорних вільх на території заповідного урочища місцевого значення "Торчин" Чернігівського лісгоспу. Матеріали справи також передали до поліції.

У повідомленні розповіли, що за тиждень екоінспектори провели 163 заходи контролю та склали 238 протоколів про адміністративні правопорушення. Загальна сума накладених штрафних санкцій сягнула 82 тисячі гривень.  

У пресслужбі додали, що за цей час також: 

  • екоінспектори розрахували 3,5 мільйона гривень збитків за  порушення вимог природоохоронного законодавства та пред'явили претензій та позовів на 1,5 мільйона гривень; 
  • до Державного бюджету стягнуто 68 тисячі грн;
  • екопорушники у добровільному та примусовому порядку відшкодували 1,9 мільйона гривень збитків.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині екоінспектори виявили незаконну рубку 104 дубів до ступеня припинення росту у П'ятихатській громаді, що завдало 1,48 мільйона гривень збитків.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Київщині судитимуть чотирьох мешканців області за незаконну вирубку, що завдала шкоди на понад 1,5 мільйона гривень.