У США протестують передові технології для екологізації урядових будівель shutterstock

У США протестують передові технології для екологізації урядових будівель

Катерина Бєлоусова

Нові технології є різновидом інноваційних удосконалень, які можна масштабувати для сотень тисяч будинків

Адміністрація служб загального призначення США (GSA) в рамах програми "Green Proving Ground" відібрала шість технологій які можуть допомогти уряду досягти нульових викидів від федеральних будівель до 2045 року 

Також адміністрація президента Байдена поставила амбітні цілі у галузі енергетики та викидів вуглецю, зокрема використання 100% чистої енергії до 2030 року та придбання до 2035 року транспортних засобів, які не працюють на газі, повідомляє Fast Company.

Федеральний уряд має 300 000 будівель та парк з 600 000 легкових та вантажних автомобілів. Третина цих будівель є історичними спорудами, які неефективні за сучасними стандартами.

В рамах програми GSA використає деякі будівлі для оцінки ефективності відібраних технологій, щоб скоротити вплив федерального уряду на навколишнє середовище, серед яких використання прозорої плівки, яка підвищує теплову ефективність вікон, система відстеження, яка дозволяє фотоелектричним панелям слідувати за сонцем, теплові насоси, які використовують уловлений CO2. Нові технології є різновидом інноваційних удосконалень, які можна масштабувати для сотень тисяч будинків.

Програма GPG, запущена у 2015 році, оцінила десятки технологій у федеральних будівлях, включаючи водозберігаючі пристрої, більш ефективні установки опалення та кондиціонування повітря, а також передові системи керування освітленням. Випробувавши ці технології в кількох будівлях та запровадивши їх у більш ніж 500 будівлях, програма заощадила $16 мільйонів на рік на витратах на електроенергію.

В матеріалі зазначили, що з огляду на цілі адміністрації Байдена щодо енергії та викидів потреба в нових будівельних технологіях та обладнанні стає ще більш гострою.

"У майбутньому нам потрібно керувати об’єктами по-іншому", – каже Кевін Пауелл, директор з нових будівельних технологій Служби громадських будівель GSA. 

Він пояснив, що шість технологій, відібраних для цьогорічної програми, мають потенціал для прискорення енергетичного переходу, який відбувається в рамках федерального уряду.

Однією з них є нова двонаправлена ​​система зарядки електромобілів, яка дозволяє електромобілям у федеральному парку відключатися від мережі, одночасно повертаючи енергію в будівлі під час пікових навантажень. Таким чином вони слугуватимуть мобільними батареями, які можуть забезпечувати будівлі енергією, коли її покупка з мережі має високу вартість або високі викиди вуглецю. Така технологія компанії Fermata Energy (Вірджинія) вже була прийнята деякими невеликими електричними компаніями.

Ще одна технологія, обрана для тестування – плівка, яку можна наклеїти на старі вікна з одинарним склом, щоб вони могли краще знижувати теплопередачу у літні місяці та проникнення холоду взимку. Розробка компаній 3M та NGS заснована на матеріалі, який знижує витрати на електроенергію на 25%. Пауелл каже, що зменшення витрат енергії на неефективні вікна та інші елементи зовнішнього вигляду будівлі є однією з найбільших можливостей для покращення федеральних будівель.

Теплові насоси також охоплені програмою GPG. Оскільки вони вловлюють і повторно використовують теплову енергію, вони набагато ефективніші для опалення та охолодження будівель, ніж традиційні системи, і все частіше використовуються в житлових будинках. Тепловий насос, вибраний для програми, розроблений Dalrada Corp. (Каліфорнія), використовує CO2 як холодоагент, що раніше було доступно лише в промислових масштабах. Він може створювати температури від -30 до 121 градуса за Цельсієм, використовуючи набагато менше енергії, ніж звичайні системи.

Пауелл зазначив, що якщо теплові насоси виконають свої функції, то технологія змінить “гру”.

Частина програми Green Proving Ground полягає в тому, щоб ці нові технології та американські компанії, які їх розробили, розширилися, адже якщо вони можуть працювати у федеральних офісах та історичних будівлях, вони можуть працювати скрізь.

Нагадаємо, США витратить $3,2 млрд на енергоефективність будинків.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Нью-Йорку зведуть найвищий у місті хмарочос, який працюватиме на енергії води.

Читайте також
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Фінансування підтримає деякі з найпередовіших розробок з декарбонізації сталеливарної промисловості

Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року
Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Apple планує працювати з чистою енергією та використовувати перероблені матеріали для виробництва

У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні

Заборона на водіння у вихідні може стати необхідною згідно з чинним кліматичним законодавством

На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів
На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів

Громада може скоротити викиди метану на 30%, якщо люди компостуватимуть 20% органічних відходів