У США газова компанія інвестує $15 млрд, щоб значно знизити викиди вуглецю shutterstock

У США газова компанія інвестує $15 млрд, щоб значно знизити викиди вуглецю

Катерина Бєлоусова

Майбутні кліматичні переваги від уже оголошених водневих проєктів Air Products дозволять усунути понад 20 мільйонів тонн CO 2 щорічно

Газова компанія Air Products, США, витратить щонайменше $4 мільярди додаткового капіталу для підтримки переходу на чисту енергію, що збільшить загальний обсяг зобов’язань до $15 мільярдів до 2027 року.

Очікується, що протягом усього життя проєкти дозволять уникнути викидів понад 500 мільйонів тонн CO2, повідомляє Gasworld.

Air Products взяла на себе зобов’язання в рамках своєї нещодавно опублікованої цілі щодо інтенсивності викидів вуглецю "Third by 30" для обсягу викидів Scope 3, доповнюючи існуючу цілі Scope 1 і 2 для досягнення чистого нуля від своєї діяльності до 2050 року.

Компанія визначила реальні плани переходу на нові інвестиції та модифікацію існуючих активів компанії, включаючи технології водню з низьким і нульовим вмістом вуглецю та вловлювання вуглецю для досягнення  своїх амбітних цілей.

"Ці зобов’язання доповнюють нашу стратегію зростання, спрямовану на побудову нашого бізнесу для забезпечення кліматичних переваг і співпраці з нашими клієнтами на шляху до сталого розвитку", – сказав Сейфі Гасемі, голова правління, президент і генеральний директор Air Products.

Він додав, що компанія має унікальну позицію, щоб об’єднати свій кейс технологій і накопичений досвід для гарантій, що майбутні кліматичні переваги, створені першими проєктами, стануть доступними у вирішальний момент енергетичного переходу.

"Ми продовжуємо бачити значні можливості для технологій уловлювання водню та вуглецю, і наше провідне в галузі капіталовкладення в розмірі $15 мільярдів є ще одним доказом того, що стійкість лежить в основі нашого бізнесу та зростання", – додав Гасемі.

У вересні 2020 року компанія вперше запустила свою ціль сталого розвитку, щоб зменшити інтенсивність викидів CO2 на одну третину до 2030 року у порівнянні з базовим рівнем 2015 року. Відтоді стійкість є основою її зобов’язань.

Щоб допомогти прискорити свою місію Net Zero, Air Products заявила, що постійно збільшуватиме використання відновлюваної енергії, переведе свій автопарк із приблизно 2000 вантажівок на водень, як це було заплановано в липні 2021 року, а також запровадить додаткові заходи для зменшення викидів вуглецю.

Згідно зі своїм зобов’язанням Net Zero, Air Products також співпрацює з Науково обґрунтованою цільовою ініціативою (SBTi), спрямованою на мобілізацію приватного сектору щодо кліматичних заходів. Це допоможе підтримати розвиток галузевої структури, яка сформує методологію для хімічного сектора.

Очікується, що майбутні кліматичні переваги від уже оголошених водневих проєктів Air Products, що виконуються, дозволять усунути понад 20 мільйонів тонн CO 2 щорічно. 

Air Products вже уникла 1,5 мільйона метричних тонн викидів вуглецю на своїх підприємствах з 2015 року завдяки вдосконаленням і закупила 27% своєї електроенергії з відновлюваних джерел.

Нагадаємо, BP підписала меморандум про взаєморозуміння з Thyssenkrupp Steel (Німеччина), щодо розвитку довгострокових поставок водню з низьким вмістом вуглецю та “зеленої” енергії у виробництві сталі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Північній Америці стартував набір учасників на конкурс Go Move 2022, який покликаний прискорити декарбонізацію транспортного сектору.

Читайте також
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі
У США виділяють $28 млн на розробку технологій очищення чавуну та сталі

Фінансування підтримає деякі з найпередовіших розробок з декарбонізації сталеливарної промисловості

Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року
Apple планує стати вуглецево-нейтральною компанією до 2030 року

Apple планує працювати з чистою енергією та використовувати перероблені матеріали для виробництва

У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні
У Німеччині можуть ввести загальнонаціональну заборону на водіння у вихідні

Заборона на водіння у вихідні може стати необхідною згідно з чинним кліматичним законодавством

На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів
На Харківщині компостер допоміг уникнути 2,5 тисячі тонн викидів парникових газів

Громада може скоротити викиди метану на 30%, якщо люди компостуватимуть 20% органічних відходів