У селі під Луцьком побудують сміттєпереробний завод shutterstock

У селі під Луцьком побудують сміттєпереробний завод

Катерина Бєлоусова

"Мерітт Груп" також може рекультивувати сміттєзвалище у селі Заброди

На Волині у Ківерці збудують сортувальну лінію на сміттєзвалищі у селі Забруде, де перероблятимуть органічні та тверді комунальні відходи, а також шини.

Відповідний Меморандум підписали польський інвестор Роберт Корнатовський з ТОВ “Мерітт груп Україна” та міський голова Олександр Ковальчук, повідомляє Ківерцівська міська рада у Facebook.

Зазначається, що "Мерітт Груп" займається переробкою металу, шин, твердих комунальних відходів, з котрих виготовляється альтернативне паливо. Крім того, товариство виготовляє обладнання для переробки відходів.

Корнатовські розповів, що на першому етапі проєкту встановлять біостабілізатор, де перероблятимуться зелені відходи, зокрема, суха трава, листя, гілки. З них вироблятимуть покращувач для грунту. Тверді відходи будуть не спалювати, а подрібнювати.

Він наголосив на важливості потрапляння на лінію вже відсортованого сміття. Для цього необхідно навчити мешканців громади сортуванню. 

Корнатовські пояснив, що на заводі не будуть зберігати відходи. Їх перероблятимуть та одразу відправлятимуть на українські підприємства, з якими укладені угоди. Також технологія не передбачає компостування зелених відходів, тому підприємство не буде забруднювати повітря.

Зазначається, що "Мерітт Груп” також інвестує у сертифіковану переробку шин на власному обладнанні за тим самим принципом: подрібнення й відправлення 

Корнатовські підкреслив що компанія може займатися також і рекультивацією сміттєзвалища у селі Заброди.

“Наше спільне завдання – обмежити забруднення природи, шляхом переробки відходів, та залишити нащадкам планету, комфортною для проживання”, – сказав він.

Нагадаємо, на Волині у Нововолинську відбулася відкрита зустріч депутатів міської ради та громадськості з потенційним інвестором з компанії "Мерітт Груп" Робертом Корнатовські щодо будівництва сміттєпереробного заводу. 

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Волинській області мешканці Нововолинської громади виступили проти будівництва сміттєпереробного заводу через потенційні екологічні загрози.

Читайте також
В Обухові дітям провели екскурсію на сміттєсортувальне підприємство
В Обухові дітям провели екскурсію на сміттєсортувальне підприємство

Сортування сміття — це не лише питання зручності, але й збереження навколишнього середовища

У Житомирі сміття перетворюють на паливо для трьох цементних заводів
У Житомирі сміття перетворюють на паливо для трьох цементних заводів

На заводі планують встановити допоміжне обладнання, щоб переробляти до 20-22 тонн сміття за годину

Під Харковом сміттєпереробний завод збудували на 97%
Під Харковом сміттєпереробний завод збудували на 97%

Завод зможе переробляти 250 тисяч тонн відходів на рік