У повітрі Дніпра вкотре зашкалюють показники небезпечних речовин Скриншот із відео

У повітрі Дніпра вкотре зашкалюють показники небезпечних речовин

Зоряна Бердник

Спостереження було здійснено на ж/м Західний

У Дніпрі в атмосферному повітрі зафіксували понаднормові концентрації таких небезпечних речовин, як сірководень і діоксид азоту.

Про це повідомив член громадської організації Save Dnipro Геннадій Кіріченко. Відповідне відео із замірами якості повітря опубліковано на каналі організації в YouTube.

Дніпрянин заміряв показники повітря за допомогою пристрою Aeroqual 500 в районі житлового масиву Західний (біля АТБ) 29 квітня.

Загалом у результаті перевірки було отримано такі результати: суттєві перевищення норми за двома забрудниками повітря — сірководню (60 мкг/м3 за норми 8 мкг/м3 — перевищення становило більш ніж уп'ятеро) та діоксиду азоту (121 мкг/м3).

Водночас концентрації дрібнодисперсного пилу за фракціями РМ10 та РМ2.5, діоксиду сірки й озону відповідали допустимим нормам.

Зазначимо, що прилад Aeroqual 500 вимірює показники пилу за фракціями (2,5 і 10 мікронів), діоксиду сірки, діоксиду азоту, озону та сірководню. Придбали його завдяки пожертвам містян.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Дніпропетровська область виявилася лідером за промисловим забрудненням повітря серед областей України у 2020 році.

Читайте також
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини
Екоактивісти звинуватили Держгеокадастр в дерибані заповідників Дніпропетровщини

В Держгеокадастрі запевнили, що порушень використання та оформлення ділянок не виявлено