У Мінрегіоні підрахували, скільки населених пунктів України ведуть роздільний збір сміття  Shutterstock

У Мінрегіоні підрахували, скільки населених пунктів України ведуть роздільний збір сміття 

Людмила Гончаренко

Прогнозується, що у короткостроковій перспективі в Україні буде з’являтися все більше передових регіональних систем поводження з побутовими відходами

Роздільний збір сміття нині впроваджено у більш ніж 1700 населених пунктах України. Це стало можливим завдяки спільній роботі Мінрегіону, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"Для досягнення показників, визначених Національною стратегією та Національним планом управління відходами до 2030 року, необхідна  синергія дій як центральної, так і місцевої влади. І також, звісно, мешканців кожної громади! Показники, які ми наразі маємо, підтверджують, що напрям обрано вірно. Відтак, у 1725 населених пунктах впроваджується роздільне збирання побутових відходів. У 29 –  працюють 34 сміттєсортувальні лінії, в 11  –  будуються сміттєпереробні комплекси. Сподіваюсь, у короткостроковій перспективі в Україні буде з’являтися все більше передових регіональних систем поводження з побутовими відходами",  –  зауважив директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону Андрій Ведмідь під час конференції "Поводження з побутовими відходами в Україні: стратегічні рішення, ключові виклики та можливості" у рамках XІХ Міжнародного конгресу "Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства".

Зазначається, що учасники конференції обговорили також розширену відповідальність виробника у поводженні з побутовими відходами, впровадження сучасних технологій у цій сфері тощо. У заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, керівники державних та комерційних підприємств, громадських організацій та інші.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що у Шумській громаді на Тернопільщині всього за декілька років налагодили збирання та сортування сміття.

Читайте також
ТОП-5 країн, де викидають найбільше їжі
ТОП-5 країн, де викидають найбільше їжі

У США даремно викидають 40% усієї їжі

На Закарпатті запустили сміттєсортувальну лінію з потужністю 15 тонн на годину
На Закарпатті запустили сміттєсортувальну лінію з потужністю 15 тонн на годину

Це вже 16 сортувальна лінія компанії та перша на Закарпатті

Уряд затвердив важливу для реалізації сміттєвої реформи постанову
Уряд затвердив важливу для реалізації сміттєвої реформи постанову

Постанова "Питання надання послуг з вивезення побутових відходів" втратила чинність