У Львові пройшов "Австрійсько-український день "зелених" технологій"

У Львові пройшов "Австрійсько-український день "зелених" технологій"

Олена Яценьо

Окреслено шляхи українсько-австрійського партнерства в досягненні цілей Green Deal

У Львові відбулася конференція "Австрійсько-український день "зелених" технологій", під час якої окреслили шляхи спільного досягнення цілей "Європейського "зеленого" курсу".

Її організував торговельний відділ Посольства Австрії — представництво Федеральної палати економіки Австрії в Україні.

У заході взяли участь Ґернот Пфандлер — Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні та Ґабріелє Газельсберґер — торговельна радниця Посольства Австрії.

Дванадцять австрійських компаній у галузі відновлюваної енергетики, систем тепло-, водопостачання та управління відходами поділилися своїм досвідом із представниками українських теплокомуненерго, водоканалів, територіальних громад, а також підприємств різних галузей промисловості.

Посол Австрії, пан Ґернот Пфандлер, звернув увагу на важливість більш тісної співпраці для досягнення "зелених" цілей і зменшення викидів СО2. Саме на це розраховує у всьому світі в межах ініціативи ReFocus федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц. "Для того щоб бути конкурентоспроможним у майбутньому і бути здатним подолати сучасні виклики, дуже важливо нині працювати з надійними партнерами й інвесторами, щоб дати старт “зеленому" майбутньому", — наголосив пан Посол.

Пані Газельсберґер, торговельна радниця Посольства Австрії, зазначила, що метою заходу було не тільки представити найкращі практики реалізованих проєктів, а також показати нові можливості для розвитку партнерства, серед іншого у сферах "зеленого" водню, систем управління відходами та застосування біомаси та біогазу.

Між іншим, було продемонстровано успішні кейси розбудови біогазового комплексу в с. Капітанівка Кіровоградської області.

17 вересня під час зустрічі з паном Пфандлером, пані Газельсберґер та представниками австрійських компаній голова Львівської ОДА Максим Козицький наголосив на необхідності розвитку індустріальних парків на Львівщині та взаємовигідної співпраці між українськими й австрійськими підприємствами: "Я вдячний за цю зустріч із паном Послом та австрійськими "зеленими" компаніями, чиї технології можуть збільшити енергоефективність, а також пришвидшити розв'язання енергетичних та екологічних завдань області та зробити свій вклад в екологічну безпеку України".

Зі свого боку, пані Газельсберґер запросила очільника Львівщини до Австрії: "Для ознайомлення з найкращими практиками та перспективними проєктами, а також для налагодження нових ділових контактів запрошуємо Вас відвідати Австрію, де Ви, можливо, відкриєте для себе нові напрями й можливості".

Учасники конференції наголосили, що саме нині, коли Україна в межах Угоди про Асоціацію з ЄС адаптує своє законодавство до європейських норм, такі ініціативи є надзвичайно важливими для українських підприємств і громад на їхньому шляху до сталого розвитку.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що французькі експерти допоможуть розробити план управління відходами на Хмельниччині.

Читайте також
В ЄС прийняли закон “Про критичну сировину”: що зміниться
В ЄС прийняли закон “Про критичну сировину”: що зміниться

Закон сприятиме розвитку місцевого гірничодобувного сектору та розширить потужності з утилізації та переробки

Єврокомісія запропонувала помʼякшення правил Green Deal для фермерів
Єврокомісія запропонувала помʼякшення правил Green Deal для фермерів

Помʼякшення правил розглянуть на засіданні міністрів сільського господарства 26 березня

Європа скорочує витрати на зелений перехід, а від України очікує рішучих дій
Європа скорочує витрати на зелений перехід, а від України очікує рішучих дій

Україна втратила 40-80% промислового потенціалу

Зелена економіка Великої Британії зросла на 9% у 2023 році – звіт
Зелена економіка Великої Британії зросла на 9% у 2023 році – звіт

Обсяги інвестицій у зелену економіку зменшили вдвічі – до 28 мільярдів фунтів стерлінгів на рік