У Кропивницькому зібрали кілька тисяч пластикових кришечок: їм подарують нове життя

У Кропивницькому зібрали кілька тисяч пластикових кришечок: їм подарують нове життя

Олена Яценьо

Зібрані кришечки вручну сортують діти та дорослі

У Кропивницькому команда "Гончаренко центру" ініціювала збір пластикових кришечок від пляшок на подальше перероблення.

Опісля відсортовані за кольором кришки відправляють на перероблення до компанії Precious Plastic Ukraine в Одесу. Про збір і сортування кришечок розповіли на фейсбук-сторінці "Гончаренко центру".

"Ми робимо це, щоб наші колеги могли створювати із кришечок різноманітну потрібну продукцію, зокрема, ось такі коробки, що їх використовує волонтерська спільнота "Годуємо патріотів" @dobromyrkrop для сортування сухих овочів під час фасування супів і борщів", — ідеться в повідомленні.

Зазначимо, що в одеському ресайкл-центрі Precious Plastic Ukraine з переробленого пластику виготовляють різні корисні та красиві речі — від брелоків до лавок. Серед них – яскраві зручні бокси для овочів, що їх використовує волонтерська спільнота "Годуємо патріотів" для сортування сухих овочів під час фасування супів і борщів.

Волонтери з "Годуємо патріотів" фасують сухі супи та борщі для бійців української армії. Їх возитимуть військовим на фронт, жителям тимчасово окупованих територій Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. Якщо буде запит, також жителям північних регіонів, у яких, внаслідок бомбардувань російською армією, відсутні електро- та газопостачання.

Тож містян закликають приносити пластикові кришечки з-під пляшок до "Гончаренко центру" — це і допомога волонтерам, і менше забруднення навколишнього середовища пластиком.

Приносити пластикові кришечки можна щосуботи з 11:00 до 16:00 у "Гончаренко-центр" за адресою: вулиця Велика Перспективна, 4а (вхід — із правого боку будівлі).

"Збираємо тільки кришечки від пластикових пляшок, не несіть, будь ласка, непотріб. Потім зібране вручну перебиратимуть дітки", — сказала директорка центру Вікторія Талашкевич.

Зокрема, останнє таке кольорове сортування пластикових кришечок відбулося минулої суботи, 4 червня. Упродовж заходу діти та дорослі відсортували кілька тисяч кришечок за кольором і придатністю до подальшого перероблення.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що The Good Plastic Company розширює виробництво пластикових панелей із вторинної сировини для меблів і предметів інтер’єру.

Нагадаємо також, що українцям розповіли, як сортувати пластикові кришечки.

Читайте також
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля
5 правил, як зустріти Різдво та Новий рік без шкоди для довкілля

Якщо від деяких речей відмовитися неможливо – можна скоротити використання

У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб
У містечка Харківщини виїжджатиме мобільний екохаб

Мешканці Харківщини можуть залишити заявку на приїзд екохабу до своєї громади

Названо переваги переробки паперу
Названо переваги переробки паперу

Українцям пропонують перестати викидати папір у сміття, а приносити на переробку

Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля
Українцям розповіли, як оновлювати гардероб без шкоди для довкілля

Непотрібний одяг можна віддати на благодійність