У Кривому Розі Центральний ГЗК використовує лушпиння соняшнику замість газу metinvest.media

У Кривому Розі Центральний ГЗК використовує лушпиння соняшнику замість газу

Олена Яценьо

Меткомбінат переходить на біопаливо

На Центральному гірничо-збагачувальному комбінаті групи "Метінвест", що розташований у Кривому Розі, триває впровадження проєкту заміщення природного газу біопаливом.

Про це в понеділок, 4 квітня, повідомила пресслужба компанії Metinvest Media.

Зазначається, що у випалювальній машині ОК-324 на фабриці огрудкування газ частково заміщують на подрібнене лушпиння соняшнику.

За даними компанії, з початку поточного року вже вдалося досягти запланованих показників використання альтернативного палива.

Загалом на цій промисловій ділянці Центральний комбінат знизив витрати газу на 2,46 млн кубометрів вартістю приблизно 45 млн грн.

Додамо, що реалізація проєкту знизила використання газу у 2021 році на 8,5 млн кубометрів і витрати на 43,5 млн гривень.

"Заміщення використання природного газу біопаливом – це ще одна можливість для Центрального комбінату зробити свій внесок в економне та екологічне використання енергії. Нині у випалювальній машині ОК-324 заміщують орієнтовно 38 % природного газу біопаливом, а в планах збільшити використання до 45 %", – зазначив ще в січні 2022 року директор з інжинірингу Центрального ГЗК Дмитро Дяченко.

Нагадаємо, що в грудні 2021 року група гірничо-металургійних компаній "Метінвест" і німецька компанія SMS group із дочірньою компанією Paul Wurth підписали меморандум про взаєморозуміння щодо скорочення викидів СО2 під час виробництва чавуну та сталі.

Раніше ЕкоПолітика писала, що Європейська біогазова асоціація (European Biogas Association) 8 березня опублікувала кроки щодо швидкого розвитку біометанової промисловості в Європі, яка може забезпечити 20% поточного імпорту газу в ЄС з Росії до 2030 року.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях