"Метінвест" і SMS group підписали меморандум про декарбонізацію сталі Метінвест

"Метінвест" і SMS group підписали меморандум про декарбонізацію сталі

Олена Яценьо

Завдяки співпраці із SMS group "Метінвест" зможе покращити свої екологічні показники

Група гірничо-металургійних компаній "Метінвест" і німецька компанія SMS group із дочірньою компанією Paul Wurth підписали меморандум про взаєморозуміння щодо скорочення викидів СО2 під час виробництва чавуну та сталі.

Про це в середу, 15 грудня, повідомила пресслужба групи "Метінвест".

Згідно з меморандумом, SMS group, світовий лідер у галузі технологій для металургії, готова сприяти підвищенню операційної ефективності та покращенню екологічних показників групи "Метінвест".

У меморандумі сторони також зафіксували наміри обговорити перспективні напрями співпраці з найбільшим потенціалом.

Очікується, що меморандум дасть обом сторонам можливості для розроблення та випробування нових технологій із метою вдосконалення як процесів виробництва чавуну та сталі, так і глибшого переділу. Конкретні проєкти за результатами обговорень будуть предметом договорів співпраці та контрактів.

"Метінвест" іде шляхом декарбонізації металургії та гірничодобувної промисловості майбутнього. Завдяки співпраці із SMS group ми зможемо ефективніше використовувати теперішні технології, які дадуть можливість удосконалити металургійні процеси. Зокрема, ми зосередимося на рішеннях щодо зниження викидів парникових газів. Ми впевнені, що нам вдасться збудувати спільну базу для дій. Як галузь, ми маємо знайти рішення саме тоді, коли це потрібно світу", — прокоментував генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков.

Генеральний директор SMS group Європа Георгес Рассел додав, що компанії разом розглядатимуть цілий спектр технологічних рішень.

"Сюди входять інноваційні технології Paul Wurth для сталого виробництва чавуну, такі як технологія прямого відновлення заліза з нашим партнером MIDREX, доменні печі зі зниженими викидами СО2, використання водню, електрифікація, цифровізація, утилізація промислових газів (включаючи уловлювання, використання та зберігання), а також енергоефективність і повторне використання енергії", — пояснив він.

Раніше ЕкоПолітика писала, що "Метінвест" витратив на реалізацію екологічних проєктів $323 мільйони. Реконструкцію провели на газоочисному обладнанні на двох заводах у Маріуполі.

Читайте також
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор
Стратегія зеленого переходу "Метінвесту" залишається незмінною – гендиректор

Для металургійних заводів розробляють проєкти зі значного скорочення викидів вуглецю

У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря
У Кривому Розі комбінат установив новий потужний димосос, що очищає повітря

За годину роботи він здатен видалити до 137 тисяч кубічних метрів неочищеного повітря

У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря
У Кривому Розі на комбінаті встановили гідроциклон, який очищає повітря

Обладнання дає змогу досягти високого ступеня очищення повітря на робочих місцях