У Київському районі Одеси повітря забруднено чадним газом: у чому небезпека Shutterstock

У Київському районі Одеси повітря забруднено чадним газом: у чому небезпека

Олена Яценьо

Перевищення становило в 1,12 раза

На перехресті проспекту Небесної сотні та вулиці Інглезі в Київському районі Одеси зафіксували перевищення вмісту оксиду вуглецю (чадного газу) в атмосферному повітрі.

Про це повідомили в Департаменті екології та рекреаційних зон Одеської міської ради.

Зазначається, що перевищення гранично допустимих концентрацій оксиду вуглецю в приземному шарі атмосфери було в 1,12 раза.

Перевищення шкідливих домішок у повітрі виявили в результаті спостережень з автоматичним відбором проб у період із 31 січня по 4 лютого.

Моніторинг провела Муніципальна лабораторія комунального підприємства "Муніципальний центр екологічної безпеки" Одеської міської ради.

Чим небезпечний чадний газ

За словами сімейної лікарки Аліни Волківської, діоксид сірки, оксид вуглецю, діоксид азоту, формальдегід і пил є найбільш небезпечними речовинами, які є в повітрі, та можуть загрожувати здоров’ю людини.

Оксид вуглецю дуже несприятливо діє на організм. Він міститься в атмосферному повітрі в кількостях, здатних підвищити вміст карбоксигемоглобіну, що погіршує стан тканинного дихання, негативно впливає на функцію центральної нервової системи і серцево-судинної системи.

Наявність оксиду вуглецю в організмі стає причиною скарг (особливо в регулювальників руху) на головний біль, запаморочення, порушення сну, зниження пам’яті й уваги, задишку, біль у ділянці серця тощо.

Зазначимо, що чадний газ – це безбарвний, дуже легкий газ (легший за повітря), який не має запаху. Виявити його можна тільки за допомогою спеціальних датчиків. А ось запах чадного газу відчувається через домішки органічних елементів у паливі.

Раніше ЕкоПолітика писала, чим небезпечний високий вміст формальдегіду в атмосферному повітрі.

Читайте також
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник
На Одещині у карʼєрі облаштували скотомогильник

Екоінспектори подали заяву до поліції та прокуратури

Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції
Забудова одеських пляжів: відомого суддю запідозрили в корупції

Суддя відхилив клопотання про недовіру судді та продовжив розглядати справу

На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото
На Одещині Куяльницька канава стала яскраво-червоною. Фото

Воду з канави терміново відправили на експертизу