У Києві стартує виставка 3D-картин із пластикових відходів, зібраних на берегах річок instagram.com/artist_ulianov

У Києві стартує виставка 3D-картин із пластикових відходів, зібраних на берегах річок

Автор не використовує в роботі фарби – натомість серед матеріалів є поліетилен, вініл, залишки від комп’ютерних пристроїв, пакети, іграшки

6 липня у Києві в Музеї Історії Туалету відкриють виставку картин художника Дмитра Ульянова, виготовлених із пластикових відходів.

Про це повідомили у прес-службі музею.

"Мета заходу – привернути увагу громадськості до проблем забрудненості водоймищ", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, автор робіт – київський художник Дмитро Ульянов – збирає пластикові відходи на вулиці або в історичній місцевості Києва та створює з них картини. Фарби митець не використовує. Натомість серед матеріалів зустрічається поліетилен, вініл, залишки від комп’ютерів, пакети, іграшки, корки від пляшок, ручки, ізоляція кабелів, запальнички, тазики, кришки від стаканчиків для кави.

Картини відносяться до картин-рельєфів, мають виражений 3D малюнок. В основу зображень лягають пейзажі, види Києва, простори київських річок.

Пластиком Ульянов почав малювати з 2015 року. Частина його робіт розташована у постійній галереї в Музеї Води (м. Київ).

"85% всіх захворювань в світі передається за допомогою води. Щорічно 25 млн. осіб помирає від цих хвороб. Тому людство повинно розуміти важливість раціонального використання водних ресурсів та не забруднювати водойми. Такі заходи спонукають замислитись над ставленням людини до природи і власним місцем на планеті, що вкрай важливо для нашого урбаністичного світу", – наголошують організатори.

Відвідати виставку можна буде з 6 липня до 6 жовтня за адресою вул. Рибальська, 22 .

Вхід безкоштовний.

Організатор заходу – Музей Історії Туалету – єдиний подібний заклад у східній Європі та рекордсмен Книги рекордів Гіннеса.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що у Берліні в Музеї сучасності почала діяти виставка під назвою "Торкнутися поверхні", присвячена проблемам екології та захисту довкілля.

Читайте також
Українців закликають відмовитися від штучних квітів на кладовищах: які причини
Українців закликають відмовитися від штучних квітів на кладовищах: які причини

Низка громад вже заборонила штучні квіти на своїх територіях

Харківські екоактивісти самостійно перероблятимуть пластик на нові речі
Харківські екоактивісти самостійно перероблятимуть пластик на нові речі

За підтримки Словенії вдалося придбати подрібнювач пластику та екструдер

В ЄС індустрія переробки пластику опинилася під загрозою
В ЄС індустрія переробки пластику опинилася під загрозою

В ЄС готують новий Регламент щодо упаковки та відходів упаковки, який встановлює вимоги щодо вмісту вторинної сировини та рівня переробки

Нафтохімічні гіганти 30 років знали про неможливість переробки пластику – дослідження
Нафтохімічні гіганти 30 років знали про неможливість переробки пластику – дослідження

Дезінформація нафтової промисловості лежить в основі двох найбільш катастрофічних криз забруднення довкілля в історії людства