У Києві підпалили притулок для котів: що відомо на данний момент

У Києві підпалили притулок для котів: що відомо на данний момент

Катерина Бєлоусова

Громадськість закликає притягнути винних до відповідальності та не вірить в ефективність роботи поліції

У Києві у Голосіївському районі сталася пожежа у притулку для тварин “Котохата”, де загинуло 21 кошеня з близько 60 мешканців притулку.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження, адже ймовірною причиною пожежі став підпал, повідомляє Поліція Києва у Facebook.

За інформацією зоозахисної громадської організації UAnimals, станом на понеділок, 25 серпня, на 15 годину загиблого 21 кошеня.

В поліції розповіли, що пожежа почалася 23 вересня, близько 23:00 години. Рятувальники ліквідували пожежу. Виживших котів з опіками доставили доставлені у ветеринарну клініку.

“Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці закликали очевидців звернутися до Голосіївського управління поліції (063 445 79 73) або на спецлінію 102.

Наталя Петрущенкова, яка облаштувала притулок для котів, розповіла, що з 7 врятованих котів, яких відправили до веткліники, вижив лише один.

Зоозахисники додали, що окрім опіків безпосередню небезпеку становлять токсини, якими тварини дихали під час пожежі, адже вони дають значне навантаження на нирки.

Користувачі соцмережі обурилися таким проявом жорстокості до тварин. Частина користувачів не вірить в те, що винних притягнуть до відповідальності, адже в Україні нормами закону №3447-IV "Про захист тварин від жорстокого поводження" систематично нехтують.

“Гірше орків, – написала користувачка Юлія Коваленко. – Маю надію, що правоохоронці знайдуть винного і він понесе покарання за кримінальний злочин. Таке не має зійти з рук”.

Також люди обурилися реакцією поліції щодо ймовірного жорстоко поводження з тваринами

“Що значить вирішується питання з приводу жорстоко поводження з тваринами? Хіба це не знущання з тварин?”, – прокоментував Дмитро Зінченко.

У сюжеті Факти ICTV розповіли, що зі слів місцевих жителів спочатку сталося два вибухи, після яких спалахнула пожежа. Багато тварин загинули та отримали опіку. Здебільшого мешканцями притулку були кошенята та їхні мами. Де-які тварини повертаються на згарище.

Нагадаємо, на Київщині зоозахисники під виглядом потенційних покупців врятували червонокнижне рисеня, яку чорні торговці продавали на платформі OLX за $4 тисячі.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Києві 90-річний каштан біля Пейзажної алеї на територію Національного музею історії України можуть спиляти протягом декількох днів. Гендиректор музею погодився залишити дерево, якщо його полікують, однак наразі заявив, що подасть на КО "Київзеленбуду" до суду, якщо каштан не знищать.

Читайте також
Рок-гурт Lordi приєднався до порятунку тварин, що постраждали від війни в Україні
Рок-гурт Lordi приєднався до порятунку тварин, що постраждали від війни в Україні

Благодійники можуть оплатити символічний квадратний метр стаціонару для коней або одну цеглину

У Полтаві притулок для тварин затопило нечистотами
У Полтаві притулок для тварин затопило нечистотами

Нечистоти затопили близько 1500 м2 території

Герої серед нас: відома зоозахисниця рятує хворих тварин з усієї України
Герої серед нас: відома зоозахисниця рятує хворих тварин з усієї України

Коли тяжкі тварини одужують і знаходять новий дім – це справжнє диво