“Кошеня” за $4 тисячі: на OLX організували продаж червонокнижних рисів

“Кошеня” за $4 тисячі: на OLX організували продаж червонокнижних рисів

Катерина Бєлоусова

Ще у 2018 році в OLX заявляли, що продаж червонокнижних тварин на платформі категорично не допускається

На Київщині зоозахисники під виглядом потенційних покупців врятували червонокнижне рисеня, яку чорні торговці продавали на платформі OLX за $4 тисячі.

Під час передачі тварини втрутилися поліцейські і рисеня відправили до місця тимчасової перетримки, повідомляє зоозахисниця з громадської організації URSA Ярослава Коба у Facebook.

Вона розповіла, що чорні торговці запевняли, що тварин утримують в гарних умовах, слідкують за їхнім раціоном та мають всі необхідні документи. Однак вони просили “не світити” рись у соціальних мережах, щоб уникнути проблем з “ненормальними зеленими”, тобто зоозахисниками.

“Ми довго зідзвонювались, намагались викрутити схему, як вилучити всіх червонокнижних рисів в даних чорних торговців, і зрозуміли, що поки починати треба з малого. З порятунку однієї маленької рисі”, – написала Коба.

Зоозахисниця додала, що торговці діють дуже обережно та через треті руки, не викриваючи свого місцезнаходження. А сам продаж мав відбутися на нейтральній території – на парковці одного з торгівельних центрів.

“Я до останнього не вірила, що він привезе справжню рись. Думала ну кота великого, чи щось подібне, але ж ну не можливо, щоб отак через OLX людина продавала червонокнижну рись! Виявляється можливо”, – сказала вона.

Коба підкреслила, що продавець не мав ніяких документів на тварину, однак запевнив, що маже їх “зробити”. Налякану рись привезли у звичайній переносці. Її вилучили правоохоронці та передали до місця тимчасової перетримки.

“На рисеня чекає чудове майбутнє в умовах, на які заслуговує дика тварина, – зазначила зоозахисниця, додавши, що у притулку тварині стало зле. – Рисентко вчора вирвало, якоюсь кашею та незрозумілими згустками, це свідчить про те, що малу годували точно не м’ясом. Сьогодні буде лікар”.

Коба зазначила, що станом на 2021 в Україні жило 500 рисів, а з початком повномасштабної війни їхня кількість скоротилась ще більше.

Вона підкреслила, що ще у 2018 році в OLX заявляли, що продаж червонокнижних тварин на платформі категорично не допускається.

“Скажу про ефективність діяльності URSA – сьогодні ще кілька оголошень про продаж рисів на OLX, які ми бачили ще вчора – було видалено. Чи це зробили самі продавці, бо злякалися чи може OLX почали чухатися? Не знаю. Не знаю, що має бути в голові людини, яка хоче мати вдома дику тварину?”, – сказала зоозахисниця.

Нагадаємо, зоозахисники звинуватили поліцію в ігноруванні фактів жорстокого поводження з тваринами в одеському дельфінарії “Немо”, де у квітні блогери провели з тваринами фотосесію в готельному номері.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, в Одесі виявили родину, яка утримує в будинку самця пуми.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України