У Києві на території Святошинського лісу відбулася еко-акція з прибирання території Photo: Іван Любенко

У Києві на території Святошинського лісу відбулася еко-акція з прибирання території

Людмила Гончаренко

Прибрали ліс і здолали локальний сміттєвий стрес

Минулої середи, 6 жовтня, NO WASTE TEAM і команда "Санофі в Україні" разом із ТМ "Магне-B6®" прибирали сміттєвий гармидер у Малому Святошинському лісі, повідомляється на Facebook-сторінці Україна БЕЗ сміття (УБС)

Понад 50 учасників очищували територію від пляшок, папірців, пакетів і т.д. За підсумками акції було зібрано 32 пакети пластику об’ємом 120 л і стільки ж скла та металу разом.

Усі ці паковання не опиняться десь в іншому лісі чи на звалищі, бо все сміття посортоване та відправлено на переробку. Організатори планують проведення подібних акцій і надалі, тому пропонують зацікавлених у цьому повідомити, яку локацію треба прибрати. NO WASTE TEAM обіцяє, що ніхто не стресуватиме: все буде топово організовано і кожне знайдене паковання буде гідно прилаштоване.

Між тим, УБС нагадує, що кожний можете провести "розхламляючу" антистрес-терапію прямо в себе вдома, зігравши гру-антистрес "Планетко, не стресуй!". 

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що понад 300 тисяч українців приєдналися до еко-події World Cleanup Day і загалом очистили від сміття 3945 локацій у 24 областях України.

Читайте також
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото
Переселенка з Маріуполя долучилася до прибирання пляжу в Італії. Фото

В рамках глобальної акції волонтери за день прибрали 3,6 мільйона кг пластику

У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття
У Харкові з яру-звалища прибрали ще 6 тонн сміття

У 2023 році активісти почали розчищати яр Мокрий Жихор від сміття, яке там накопичувалося десятки років