У Кам'янському відкрили справу проти чиновників через незаконне сміттєзвалище shutterstock

У Кам'янському відкрили справу проти чиновників через незаконне сміттєзвалище

Романа Слісар

Ще у 2019 році суд визнав сміттєвий полігон незаконним

У Кам'янському Дніпропетровської області поліція відкрила кримінальне провадження щодо чиновників мерії.

До цього міська влада протягом декількох років ігнорувала рішення суду про визнання незаконним звалища, розташованого на вулиці Дорожній, передає delo.ua.

Як повідомляється, звалище використовує місцеве КП "Комунальник", яке вивозить туди тверді побутові відходи.

У 2019 суд вирішив, що діяльність цього сміттєвого полігону суперечить екологічному законодавству України.

Того ж року обласна екоінспекція провела перевірку, результати якої показали, що підприємство навіть не зверталося до обласного департаменту екології та природних ресурсів по дозвіл на організацію полігону ТПВ, не погодило інвентаризацію джерел шкідливих викидів, декларацію про утворення відходів та інші передбачені законом документи.

Згідно з офіційними даними, влада міста на ситуацію не відреагувала. Станом на 25 травня оцінка впливу на навколишнє середовище по звалищу в Кам'янському була відсутня, хоча звалище визнане незаконним вже не одним рішенням суду.

"Рішення судів не збентежили комунальне підприємство, яке підпорядковане міському голові Бєлоусову і його команді – вони продовжують їх ігнорувати. Оскільки рішення судів щодо заборони діяльності полігону з утилізації побутових відходів не було виконано владою міста, Кам'янське відділення поліції навіть відкрило кримінальне провадження", – відзначають журналісти.

Як відомо, ситуація з забрудненням навколишнього середовища у Кам'янському і без того напружена – в місті працюють 57 підприємств металургії, хімічної, коксохімічної, енергетичної галузей, машинобудування тощо. Крім того, неподалік знаходяться сховище радіоактивних відходів і очисні споруди.

Раніше ЕкоПолітика писала про те, що в Кам'янському на Дніпропетровщині незаконно діє сміттєзвалище, яке отруює людей.

Також стало відомо, що Кам'янське посіло друге місце в рейтингу найбрудніших міст України. Слідом за ним йдуть ще два міста Дніпропетровської області: Дніпро та Кривий Ріг.

Читайте також