На Дніпропетровщині незаконно діє сміттєзвалище, яке отруює людей. Відео Скриншот із відео

На Дніпропетровщині незаконно діє сміттєзвалище, яке отруює людей. Відео

Олекса Франко

Кіптява, сморід і сажа не покидають кількох вулиць у Кам'янському

У місті Кам'янському Дніпропетровської області попри рішення суду та приписи екологів і виконавчої служби незаконно експлуатують міське сміттєзвалище, розташоване поруч із житловим сектором.

Тонни необлікованих відходів нелегально звозять на об'єкт, ресурси якого вже вичерпали себе цілком. Як наслідок, увесь минулий тиждень тут горіло сміття, пише видання "Событие".

Оскільки поруч розташовані житлові будинки, отруйний дим від горіння звалища доноситься до людей.

Місцеві жителі скаржаться на загострення хронічних захворювань. Багато з них навіть не може вийти на вулиці, повісити сушитися білизну.

Кіптява, сморід і сажа не покидають райони проспекту Ювілейного, вулиці Гетьмана Дорошенка (колишня. Чапаєва), чималої частини Соцміста.

Про свої страждання розповідають мешканки будинку № 87 на проспекті Ювілейному Валентина Михайлівна і Валентина Олександрівна:

"Це звалище нас душить щодня, тижнями. Дихати неможливо, вікна не відчиниш, білизну у дворі вивісити неможливо. Це все, звичайно, потрібно закривати вже давно, і чим швидше, тим краще, щоб ми хоч на пенсії могли пожити, як люди", — каже жінка.

Пенсіонерка Валентина Олександрівна обурена брехнею та безгосподарністю місцевої влади:

"Тут постійно сморід неможливий. Ми, люди похилого віку, не можемо навіть просто вийти у двір посидіти. Мало того, що будинки руйнуються, то ще й дихати нічим. Куди дивиться наше міське керівництво? Тільки одні обіцянки та брехня. Уже набридло в цій брехні та бруді жити. Нема довіри до вас більше. Люди від цієї гидоти вже плюватися стали, на ноги падати. Ваші б діти спробували б так пожити".

Як зазначається, раніше суд встановив, що неодноразові приписи Державної екологічної інспекції міська влада й керівництво звалища не виконували ще з 2018 року, зокрема, щодо того, що стосується екологічних норм. У результаті ситуацію затягнули до неможливої подальшої експлуатації об'єкта. Рішенням Дніпропетровського окружного суду роботу міського сміттєзвалища призупинено. Утім, нині звалище й далі приймає відходи.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що Кам'янське посіло друге місце в рейтингу найбільш забруднених міст України. Услід за ним ідуть ще два міста Дніпропетровської області: Дніпро та Кривий Ріг.

Читайте також