У Каліфорнії будуть виробляти енергію з океанічних хвиль та припливів

У Каліфорнії будуть виробляти енергію з океанічних хвиль та припливів

Катерина Бєлоусова

Енергія хвиль може потенційно забезпечити потреби 13 мільйонів сімей у Каліфорнії

Сенат штату Каліфорнія одноголосно схвалив законопроєкт SB 605, який забезпечить розвиток енергії хвиль і припливів як нового джерела відновлюваної енергії.

За підрахунками Національної лабораторії відновлюваної енергії (NREL), така енергія має технічну можливість забезпечити 30% енергетичних потреб країни, повідомляє Offshore Energy.

Зазначається, що океанічна енергія може потенційно вплинути на океанічне біорізноманіття та середовища існування. Документ передбачає, що таке джерело енергії має розвиватися з мінімальною шкодою для довкілля. Наразі законопроєкт передали на розгляд Асамблеї.

В матеріалі підкреслили, що за умови масштабного розвитку та використання енергії морських хвиль і припливів, вона може принести економічні та екологічні вигоди штату і країні в цілому.

Автори додали, що індустрія енергії хвиль активно привітала зусилля Каліфорнії.

"Прийняття Сенатом SB 605 є важливим кроком у розвитку енергетичного ресурсу, який має величезний потенціал. CalWave успішно завершила 10-місячний пілотний проєкт хвильової енергії на березі Каліфорнії, продемонструвавши продуктивність, надійність і екологічність технології”, – сказав генеральний директор і співзасновник компанії CalWave Power Technologies, що займається хвильовою енергією, Маркус Леманн.

Зазначається, що адміністрація президента США Джо Байдена розраховує на енергію хвиль і припливів, щоб допомогти країні досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року, і вклала мільйони доларів в її розвиток. Однак, Каліфорнія ще не використала це потужне джерело енергії, яке має меншу мінливість, ніж сонячна та вітрова енергія.

За даними NREL, зовнішній континентальний шельф Каліфорнії має потенційні ресурси хвильової енергії для живлення 13 мільйонів будинків.

Нагадаємо, у США новий Закон про зменшення інфляції (IRA), допоможе втілювати інноваційні кліматичні рішення, зокрема потенційний залізничний вагон, який уловлюватиме вуглець під час руху та не потребуватиме додаткової зовнішньої енергії.

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, команда європейських вчених виявила, що встановлення плавучих сонячних електростанцій у місцевих водосховищах зможе повністю забезпечити енергією 6 256 міст у 124 країнах світу. Такі станції також вбережуть від випаровування 106 кубічних кілометрів води на рік.

Читайте також
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики
Данія надасть Україні €380 млн на підтримку відновлюваної енергетики

В Меморандумі також йдеться про підтримку та розвиток співробітництва та ділового партнерства між данським та українським бізнесом

У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій
У Данії оголосили тендер на будівництво офшорних вітрових електростанцій

Наразі у країні загалом встановлено 2,7 ГВт офшорних вітрових електростанцій

Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська
Україні потребні альтернативні джерела енергії замість тих, що руйнує росія, – Зеленська

Внаслідок російських ракетних атак пошкоджено близько 80% енергетичних потужностей