У Дніпрі люди самотужки ліквідували "лісовий секонд-хенд". Фото та відео

У Дніпрі люди самотужки ліквідували "лісовий секонд-хенд". Фото та відео

Олекса Франко

Невідомі викинули поблизу міста одяг ще в серпні минулого року

Дніпровський активіст Вадим Шуйдін ініціював прибирання звалища одягу із секонд-хенду в лісосмузі на околиці міста, у районі селища Чаплі.

Разом із сім'єю та однодумцями він ліквідував звалище 18 квітня. Про це дніпрянин розповів на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що фуру секонд-хенду вивантажили на Дніпропетровщині ще в серпні 2020 року. "Лісовий секонд-хенд" виявили місцеві жителі.

Активіст Вадим Шуйдін тоді відразу ж звернувся в поліцію. Правоохоронці повідомили йому, що триває розслідування злочину, однак винних шукають донині.

За словами чоловіка, місцеві розібрали частину викинутого товару, але чимало речей так і залишилося лежати. Тоді ж місцева влада пообіцяла ліквідувати стихійне звалище одягу за кілька днів. Однак за всі ці вісім місяців чиновники так і не дотримали свого слова.

Тоді житель Дніпра вирішив діяти самотужки. Для вивезення всіх речових відходів довелося найняти самоскид.

"Як же хочеться, щоб усюди було чисто та прибрано; щоб люди берегли природу та не завдавали їй шкоди. Сподіваюся своїм прикладом залучити якомога більше людей до проблеми стихійних звалищ і вивезення сміття в ліси й балки", — написав Вадим Шуйдін у Facebook.

А ось такий вигляд лісосмуга мала до генерального прибирання:

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, у Новомосковську в Дніпропетровській області учасники екозабігу прибрали сміття, зібравши відходів на 55 кілограмів усього за 30 хвилин.

Читайте також