У Чернігові проходить еко-акція: всіх охочих запрошують посадити власне дерево Shutterstock

У Чернігові проходить еко-акція: всіх охочих запрошують посадити власне дерево

Людмила Гончаренко

В рамках акції восени на Чернігівщині планують висадити більше 26 га молодого лісу

ДП "Чернігівський лісгосп" запрошує всіх, хто хоче посадити власне дерево, долучитися до екологічної акції, яка запланована на сьогодні 8 жовтня.

Висадка дерев буде проходити поблизу села Пакуль Михайло-Коцюбинської селищної ради, на території Пакульського лісництва ДП "Чернігівський лісгосп". Всього на цій ділянці планується заліснення площею 2,7 га.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці лісгоспу.

Громадську акцію "Створюємо ліси разом" проводить Державне агентство лісових ресурсів України у рамках виконання Програми Президента України "Зелена країна". Строки проведення з 1 жовтня по 30 листопада. За три роки в рамках цієї програми буде посаджено 1 мільярд дерев і збільшено за 10 років площу лісів на 1 мільйон га.

Власне, в ДП "Чернігівський лісгосп" в рамках Акції заплановано проведення низки заходів з лісовідновлення, лісорозведення та озеленення населених пунктів, які спрямовані на поліпшення комунікації з громадськістю, підвищення іміджу лісової галузі, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті.

Всього в рамках акції восени ДП "Чернігівський лісгосп" планує висадити більше 26 га молодого лісу!

Прийняти участь в акції можна двома способами:

  1. Кожен українець може безкоштовно долучитися до висадження лісу у будь-якому регіоні України. Для цього потрібно заповнити онлайн форму на спеціально створеному веб-сайті Зелена Країна. Терміни залежать від кліматичних умов регіону.
  2. Кожен українець, який зацікавлений у збільшенні лісистості країни, може обрати ділянку, де лісівники висадять ліс замість нього. Це можна зробити за донати в розмірі 50 грн, 100 грн чи 150 грн. Кошти відразу перераховуються на рахунок благодійному фонду (допомога онкохворим дітям). Різна сума – різна кількість висаджених дерев.

ДП "Чернігівський лісгосп" отримає інформацію щодо кількості замовлених дерев, їх висадять і після висадки людина, яка надала благодійну допомогу, буде проінформована, де росте її ліс.

За більш детальною інформацією щодо участі в Акції звертайтесь до відповідального за її проведення головного лісничого ДП "Чернігівський лісгосп" за тел. (067) 461-62-24.

Раніше ЕкоПолітика писала про старт програми президента Зеленського “Зелена країна” та найважливіші її напрямки у сфері екології та захисту довкілля.

Читайте також
У Подільському лісовому офісі висадили близько 5,8 млн сіянців
У Подільському лісовому офісі висадили близько 5,8 млн сіянців

План на весну передбачав 4,8 млн сіянців

Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше
Через глобальне потепління сакури починають квітнути раніше

Економічний вплив цвітіння сакур у Японії у 2023 році оцінили на $4,1 мільярда

На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн
На Одещині судитимуть начальника “Лісів України” за організацію вирубки на 145 млн грн

У 2022-2023 роках дерева знищили на території понад 200 гектарів

На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень
На Рівненщині на орендованих землях знищили лісу на мільйони гривень

Площа суцільної вирубки сягнула 1,1 гектара