У Берліні в ресторані "Frea" готують веганські страви та не продукують сміття, а власники закладу підтримують ідею "zero waste".
Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle.
Відходи в ресторані зводять до мінімуму. Все, що не з’їдають відвідувачі – компостують. Таким чином утворюється органічне добриво. Із залишків їжі роблять інші страви: соуси із овочів, картопляні чипси із лушпиння, морозиво із коренеплодів.
"Було трохи складно займатися усім самостійно. Необхідно було знайти потрібних партнерів, які б доставляли усе, що ми готуємо, без упаковок та пластику", – розповів Девід Сачі, засновник ресторану .
Також у закладі відвідувачі можуть побачити лише пластикові картини на стінах. Абажури для ламп зроблені із грибних волокон.
У сюжеті наголошують, що концепція "zero waste" є вкрай актуальною для Німеччини, адже щороку на одного німця припадає приблизно 40 кг пластикових упаковок. При цьому лише 15% такого сміття переробляють.
Раніше ЕкоПолітика повідомляла, навіщо збирати відходи на переробку.