У Берліні працює ресторан без відходів yun-berlin.com

У Берліні працює ресторан без відходів

Романа Слісар

Відходи у закладі зводять до мінімуму – навіть з картопляного лушпиння готують чипси

У Берліні в ресторані "Frea" готують веганські страви та не продукують сміття, а власники закладу підтримують ідею "zero waste".

Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle.

Відходи в ресторані зводять до мінімуму. Все, що не з’їдають відвідувачі – компостують. Таким чином утворюється органічне добриво. Із залишків їжі роблять інші страви: соуси із овочів, картопляні чипси із лушпиння, морозиво із коренеплодів.

"Було трохи складно займатися усім самостійно. Необхідно було знайти потрібних партнерів, які б доставляли усе, що ми готуємо, без упаковок та пластику", – розповів Девід Сачі, засновник ресторану .

Також у закладі відвідувачі можуть побачити лише пластикові картини на стінах. Абажури для ламп зроблені із грибних волокон.

У сюжеті наголошують, що концепція "zero waste" є вкрай актуальною для Німеччини, адже щороку на одного німця припадає приблизно 40 кг пластикових упаковок. При цьому лише 15% такого сміття переробляють.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, навіщо збирати відходи на переробку.

Читайте також
Частка кліматично орієнтованих європейських компаній за 6 років зросла у 7,5 разів 
Частка кліматично орієнтованих європейських компаній за 6 років зросла у 7,5 разів 

На думку аналітиків, це є "глибоким зрушенням" та кидає виклик наративу про те, що бізнес розглядає "зелені" правила як загрозу для прибутку

Ще мінус один: Австрія відмовилася підтримати кліматичну мету ЄС на 2040 рік
Ще мінус один: Австрія відмовилася підтримати кліматичну мету ЄС на 2040 рік

Такий крок країни позбавляє Брюссель ще одного союзника у боротьбі за амбітне зниження викидів

ЄС відкладає “до літа” оголошення своєї кліматичної мети на 2040 рік, – ЗМІ
ЄС відкладає “до літа” оголошення своєї кліматичної мети на 2040 рік, – ЗМІ

Початково воно планувалося на перший квартал 2025 року