Три важливі події в екополітиці, які ви могли пропустити slovoidilo.ua

Три важливі події в екополітиці, які ви могли пропустити

Зоряна Бердник

Зокрема, законопроєкт № 4167 відправили на доопрацювання

Минулий тиждень був насичений важливими подіями у сфері екополітики.

За період 17-22 травня заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна у Facebook назвали три таких події.

Перша, за її словами, невтішна: "удруге в сесійній залі "прокатили" законопроєкт № 4167 "Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності", який примушує підприємства-забруднювачів до впровадження найкращих доступних технологій".

Криворучкіна зазначила, що під час першого голосування не вистачило 5 голосів, під час другого – 13. Також наголосила, що команда мажоритарників від Кривого Рогу висловилися однозначно за.

Наступну подію, яка відбулася минулого тижня, нардепка назвала "перспективною". Йдеться про зустріч із віцепрем’єр-міністром України – міністром із питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським і провідними науковцями та практиками Кривого Рогу.

"Ключове питання – створення індустріального парку з переробки відходів у нашому місті (Кривому Розі. – Ред.). Хочу зазначити, що у наших хвостосховищах, які займають площу 70 квадратних км, заскладовано 3 млрд т подрібненої гірничої маси, а у відвалах, висота яких сягає 120 метрів, накопичилось 9 млрд т розкривних порід", – наголосила Криворучкіна.

За її словами, використання цих відходів дасть змогу не тільки зменшити вартість об'єктів будівництва, а створити нові робочі місця в регіоні.

Третя подія, варта уваги, – обговорення законопроєкту № 3339 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізму регулювання викидів занечищувальних речовин в атмосферне повітря" на засіданні підкомітету з питань зміни клімату та охорони атмосферного повітря.

Єдиними активними представниками були спеціалісти Криворізького регіону: фахівці з коаліції "Досить труїти Кривий Ріг" та очільник відділу промислової екології Держекоінспекції Олександр Скакальський, додала політикиня.

Як повідомляла ЕкоПолітика, з 24 по 30 травня в Україні відбудеться щонайменше 11 заходів, що присвячені поводженню з відходами, використанню зоошлаків у будівництві, "Європейському зеленому курсу", озелененню мегаполісів та іншим.

Читайте також
Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ
Екокомітет проголосував за скандальний законопроєкт “Про управління лісами” – УПГ

Законопроєкт скасовує процедуру ОВД для суцільних санітарних рубок для ділянок менше ніж 10 гектарів

Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”
Міндовкілля почало розробку законопроєкту “Про батареї та акумулятори”

Прийняття такого закону є частиною євроінтеграційних зобов'язань України

Зʼявився порядок денний парламентського екокомітету на 14 березня: що розглянуть нардепи
Зʼявився порядок денний парламентського екокомітету на 14 березня: що розглянуть нардепи

Нардепи розглянуть 2 профільних законопроєкти, за наявності висновку науково-експертного управління

Законопроєкт “Про упаковку та відходи упаковки” можуть прийняти у 2024 році – Бондаренко
Законопроєкт “Про упаковку та відходи упаковки” можуть прийняти у 2024 році – Бондаренко

Нову версію документа мають подати до Верховної Ради найближчим часом