Sustainalytics оприлюднило рейтинг ЕSG з "Астарта-Київ" на 3-му місці Аграрна правда

Sustainalytics оприлюднило рейтинг ЕSG з "Астарта-Київ" на 3-му місці

Зоряна Бердник

Отримавши 32,6 бала, "Астарта" посідає третє місце серед 89 аграрних компаній світу

Агрохолдинг "Астарта-Київ" посів третє місце серед 89 аграрних компаній у рейтингу ризиків у сфері екології, соціальної політики та корпоративного управління (ESG), складеному агентством Sustainalytics – всесвітньо визнаним постачальником досліджень, рейтингів та даних у галузі ESG.

У 2020 році "Астарта-Київ" ініціювала отримання рейтингу ESG, йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Побудований на прозорій методології, рейтинг ESG компанії Sustainalytics дає можливість інвесторам на основі чіткого й послідовного підходу надати фінансову оцінку матеріальним екологічним, соціальним і управлінським (ESG) даним і питанням, що впливають на довгострокову ефективність їхніх капіталовкладень на безпековому та портфельному рівнях.

Глобальний рейтинг ESG агентства  Sustainalytics охоплює понад 12 000 компаній і враховує більшість глобальних показників.

Отримавши 32,6 бала, "Астарта" посідає третє місце серед 89 аграрних компаній світу, оцінених агентством Sustainalytics і 179 місце – серед 532 компаній харчової промисловості.

Агрохолдинг отримав високу оцінку впливового незалежного аналітичного агентства за якість управління матеріальними ризиками ESG Компанії, зокрема, у питаннях взаємодії з місцевими громадами, управління людським капіталом, дотримання прав людини та високих стандартів бізнес-етики. Оцінка також охоплює низку матеріальних питань ESG, таких як: використання ресурсів, землекористування, біорізноманіття, корпоративне управління, корпоративне управління вуглецем.

Стейкхолдери "Астарти" можуть ознайомитися з резюме рейтингу ESG на сайтах Sustainalystics і "Астарти".

Юлія Берещенко, директорка з розвитку та зв’язків з інвесторами в компанії "Астарта", розповіла: "Звіт агентства Sustainalytics, всесвітньо визнаного постачальника послуг, допомагає не тільки розкрити наші сильні та слабкі сторони в контексті світової галузi, але й окреслити наші політики, спрямовані на сталий розвиток. Рейтинг незалежного агентства також дає стейкхолдерам "Астарти" впевненість у наших бізнес-практиках та їх порівняння з компаніями нашої галузі. Ініціювання отримання рейтингу ризиків у сфері екології, соцполітики та корпоративного управління (ESG) і оприлюднення його результатів є ще одним важливим кроком Компанії назустріч всім нашим стейкхолдерам.

"Астарта" визнана лідером із визначення та розв’язання питань ESG, з якими стикається аграрна галузь України. Компанія приєдналася до Глобального договору ООН, щорічно публікує звіт GRI та регулярно оновлює актуальні питання ESG для кредиторів".

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, Київ потрапив до рейтингу найзеленіших міст планети, підготовленого проєктом HUGSI..

Теги: ,
Читайте також
Аграрії з Півдня України зможуть скоротити використання води на 40%, щоб подолати посуху
Аграрії з Півдня України зможуть скоротити використання води на 40%, щоб подолати посуху

Використання органічного сорбенту може збільшити врожайність на 10-30%

Під Вінницею побудують енергоефективну екоферму
Під Вінницею побудують енергоефективну екоферму

Завдяки екофермі зʼявиться 50 нових робочих місць

На Волині ферма розширить виробництво добрив зі сміття за гроші ЄС
На Волині ферма розширить виробництво добрив зі сміття за гроші ЄС

Виробництво масштабують протягом 2024 року

Агрохолдинг "Астарта" планує зменшити викиди парникових газів на 44% до 2030 року
Агрохолдинг "Астарта" планує зменшити викиди парникових газів на 44% до 2030 року

Компанія планує підвищити енергоефективність виробництва та використання альтернативної енергії