Стали відомі переможці конкурсу найкращих проєктів з енергоефективності 2020 року Shutterstock

Стали відомі переможці конкурсу найкращих проєктів з енергоефективності 2020 року

Олекса Франко

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 19 травня

Дирекція Фонду енергоефективності схвалила результати конкурсу найкращих енергоефективних проєктів “Нагорода Фонду енергоефективності – 2020” ("Energy Efficiency Fund's Awards – 2020"), які рекомендував конкурсний комітет із 12 незалежних експертів Фонду.

Було обрано переможців у чотирьох номінаціях, йдеться на сайті Фонду енергоефективності.

Зазначається, що мета конкурсу – визначити найкращі енергоефективні проєкти, реалізовані ОСББ торік у межах програми “Енергодім” і пілотного проєкту “Перші ластівки”, а також найкращі громаду, енергоаудитора та профільне медіа.

Переможців оголосять у таких номінаціях: "ЕНЕРГО-ДІМ", "ЕНЕРГО-ГРОМАДА", "ЕНЕРГОАУДИТОР" та "ЕНЕРГО-МЕДІА".

Зокрема, у номінації "ЕНЕРГО-ДІМ" обрано двох переможців за двома категоріями: ОСББ, які реалізували в будинку пакет заходів А “Легкий”, та ОСББ, які реалізували пакет заходів Б “Комплексний”.

За пакетом заходів А переможцем оголошено ОСББ "Заболотного 59, 59/1, 59/2", яке отримало 69 балів зі 100 можливих, а за пакетом заходів Б – ОСББ "Липи-2" з результатом у 80 балів.

Перемогу в номінації "ЕНЕРГО-ГРОМАДА" теж здобули відразу два учасники: Львівська та Миколаївська міські ради, кожна з яких набрала по 81 балу зі 100 можливих.

Переможцем конкурсу в номінації "ЕНЕРГОАУДИТОР" став В'ячеслав Кобець, фізична особа-підприємець – він отримав 85 балів зі 100.

У номінації "ЕНЕРГО-МЕДІА" конкурсний комітет не обрав переможця, оскільки на неї подав заявку тільки один учасник. Проте він, а саме Дмитро Литвиненко, отримає відзнаку Фонду енергоефективності.

Також дирекція Фонду енергоефективності вирішила нагородити інших учасників енергоефективного сектору низкою відзнак за активну діяльність у цій сфері та за вагомий внесок у просування енергоощадних заходів серед ОСББ.

Урочисте нагородження переможців відбудеться 19 травня в межах 23-ї Міжнародної виставки Aqua Therm Kyiv.

Відвідати церемонію нагородження переможців і виставку можна безплатно за промокодом ENERGODIM. Реєстрація на захід відбувається за посиланням.

Відомо, що заявки на участь у конкурсі приймали з 4 березня до 18 квітня 2021 року включно.

Раніше ЕкоПолітика розповідала про успішні кейси екомодернізації старих будинків. Зокрема, у результаті термомодернізації панельний 20-річний будинок у Рівному став схожим на новобудову. А в Києві мешканці багатоповерхівки здали дах будинку в оренду під сонячні панелі.

Не так давно в Чернігові мешканці багатоповерхівки, якій понад 57 років, модернізували її до невпізнання. Долучилися до програми "Енергодім" й у Львові та Луцьку.

Читайте також
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти
У світі відзначають День енергоефективності: цікаві факти

В ЄС на будівлі припадає 40% споживання електричної та теплової енергії та 36% викидів парникових газів

Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося
Кияни змогли зменшити рахунки за опалення на 30-40%: як це вдалося

Модернізацію проводили завдяки міським програмам співфінансування, а саме "70/30%" та "Капремонти"

У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації
У Києві модернізують школи та садочки за гроші міжнародної організації

Київ та NEFCO співпрацюють з 2014 року та разом реалізували десятки проєктів комплексної та часткової енергомодернізації