"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт rada.gov.ua

"Слуги народу" зірвали сміттєву реформу – експерт

Ймовірно, що розгляд законопроєкту щодо управління відходами перенесуть на осінню сесію парламенту

Через відтермінування розгляду у Верховній Раді законопроєкту №2207-1-д "Про управління відходами" сміттєва реформа в Україні розпочнеться не раніше 2023 року.

Про це заявив у Facebook експерт у сфері поводження з відходами Олександр Лимар

"Черговий цикл добігає кінця, фініш буде 16 липня 2021 – коли буде закрита п'ята сесія парламенту. Цей день буде знаковим і для сектора щодо поводження з відходами. Тому що вже зрозуміло, що, швидше за все, проєкт закону 2207-1-д в останній пленарний тиждень сесії не будуть виносити на голосування. А це означає, що старт реформи в сфері управління відходами відкладається до 2023 року", – зазначив експерт.

За його словами, розгляд проєкту перенесуть на осінню сесію, однак доопрацювання можуть забрати чимало часу – приблизно до кінця 2021 року, а це може негативно вплинути на розробку регіональних планів щодо управління відходами.

На думку фахівця, остання спроба провести згаданий законопроєкт була найближчою до реалізації порівняно з попередніми, однак влада не зацікавлена у проведенні сміттєвої реформи.

"В якийсь момент все повернулося на свої кола. Швидше за все, доля і цього проєкту вже вирішена. Та й, судячи зі спокою, який панує як в експертному середовищі, так і в високих кабінетах, всі вже напевне змирилися з цим", – резюмував Лимар.

Раніше ЕкоПолітика писала про законопроєкт №2207-1-д "Про управління відходами". З остаточним його ухваленням зволікають упродовж шести років. Багато профільних експертів та представників громадських організацій привертають увагу до проблеми, але, на жаль, чиновники досі не зсунулися з мертвої точки. Документ підтримали у першому читанні 21 липня 2020 року, але до другого читання він досі не дістався.

Читайте також
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"
Нардепи Юрченко і Маріковський та їхні "відходи"

"Зелена" влада не здатна впоратися з рамковим законом про відходи та розв'язати проблему нелегальних звалищ

Абрамовський розповів про законопроєкт "Про управління відходами": що передбачає
Абрамовський розповів про законопроєкт "Про управління відходами": що передбачає

За словами міністра, з ухваленням документа іноземні інвестори зможуть комфортно реалізовувати проєкти у сфері поводження з відходами