Семеро з десяти покупців, купуючи товар, зважають на екологічність, – дослідження

Семеро з десяти покупців, купуючи товар, зважають на екологічність, – дослідження

Катерина Бєлоусова

За результатами опитування у 15 країнах, зміна клімату стала другою за важливістю глобальною проблемою

Згідно з останнім дослідженням GlobeScan для FSC 7 з 10 (72%) покупців переважно обирають продукцію залежно від того, чи її виробництво не впливає на зміни клімату. Споживачі з різних частин світу, згідно з проведеним опитуванням у 15 країнах, стали більше опікуватися глобальними екологічними проблемами. Проблеми довкілля для них зараз як ніколи важливі, а на вибір продукції разом із ціною тепер впливає те, чи відповідально бренд веде свій бізнес.

GlobeScan провів дослідження для Лісової опікунської ради (FSC), у якому взяло участь 12 000 людей з 15 країн світу, зокрема, Китаю, Канади, Мексики, Німеччини, Індії, Польщі та ПАР. За результатами опитування, зміна клімату стала другою за важливістю глобальною проблемою. У порівнянні з попереднім дослідженням 2017 року, занепокоєння пов’язане зі змінами клімату значно зросло. Опитані висловили стурбованість, зокрема, через втрату біорізноманіття та негативний вплив знеліснення на кліматичні зміни.

Питання здоров'я, яке посіло першу сходинку у рейтингові також нерозривно пов`язане з розв'язанням проблем довкілля. Такий високий рівень занепокоєння у споживачів демонструє необхідність термінових дій і активної зміни підходів до ведення бізнесу для  брендів.

Бізнесам необхідно долучатися до розв’язання питань сталості

Занепокоєння споживачів щодо сталого розвитку також все більше впливає на вибір споживачів під час здійснення покупок. Понад 80% покупців кажуть, що очікують від компаній-виробників гарантії того, що їхня деревина та паперова продукція не сприятиме знелісненню.

Крім того, опитування показало, що 86% споживачів намагаються уникати продуктів, які шкодять біорізноманіттю, і приблизно 7 з 10 (72%) бажають обирати продукти, які не сприяють змінам клімату. Споживачі звертають увагу як на сталість самої продукції, так і на сталість її пакування. Клієнти очікують від компаній гарантій, що їхня продукція не шкодитиме довкіллю.

Учасники опитування назвали стале лісогосподарювання та захист біорізноманіття одним із ключових факторів (на рівні з якістю), яким вони керуються обираючи товари з деревини. А для паперових виробів показник безпечності для довкілля навіть перевищив фактор якості продукту. Рівень віри у власні можливості вирішувати проблеми впливу на довкілля  також зріс у порівнянні з результатами 2017 року.

Незалежна сертифікація – важлива для споживчого вибору

Незалежна сертифікація також впливає на вибір товару. Близько 8 з 10 (76%) опитаних вважають, що інформація на продукції про відповідність вимогам сталості, яку надає виробник, повинна підтверджуватися сертифікацією незалежних організацій. Такі результати дослідження демонструють потребу покупців у надійному екологічному маркуванні, особливо зважаючи на тенденцію підвищення зацікавлення людей щодо соціального та екологічного впливу бізнесу. Таким чином рівень важливості екомаркування зростає, відповідно збільшуються і переваги для брендів, які вони отримують від партнерства з надійними системами сертифікації.

“FSC важливо розуміти потреби споживачів, аби зосередитися на пріоритетних задачах, – прокоментував підсумки опитування Джеремі Гаррісон, директор з маркетингу FSC. – Результати дослідження – це доказ того, що споживачі цінують важливу роль лісів у попереджені кліматичних змін, і що вони визнають та довіряють FSC у цьому”.

Екологічне маркування – це потужний інструмент, який допомагає споживачам обирати товар, сприяючи захисту довкілля. Зокрема, споживачі, що купують продукцію, сертифіковану FSC, впевнені, що компанія піклується про захист лісів. 7 з 10 покупців вмотивовані купувати товар, коли бачать на ньому позначку FSC. Бренди та магазини роздрібної торгівлі, як наслідок, також підтримують вибір товару, що вироблявся відповідно до принципів стійких лісогосподарських практик.

Згідно із дослідженням, впізнаваність та довіра до FSC зростає по всьому світі, що свідчить про глобальний тренд до свідомого споживання. Більш ніж половина опитаних (54% людей) більше довіряють FSC щодо захисту лісів, ніж уряду чи іншим компаніям. Бізнес, що використовує екомаркування, яке сприймається покупцями лише позитивно, відіграє надзвичайно важливу роль у просуванні свідомого споживання та зменшенні впливу на довкілля.

Про FSC

Forest Stewardship Council® (FSC®) – міжнародна неурядова організація, діяльність якої спрямована на підтримку екологічно та соціально відповідального управління лісами та забезпечення невиснажливого використання лісових ресурсів. Тобто знак FSC на деревині або на зробленому з неї товарі – показник того, що продукція виготовляється з деревини, що походить із добре керованих лісів. На сьогодні FSC представлена у 82 країнах. Загальна площа FSC сертифікованих лісів складає 229,3 млн га. Розвиток FSC сертифікації в Україні триває понад 20 років. Станом на жовтень 2021 року в Україні сертифіковано 3,72 млн га лісів та видано 118 сертифікатів системи ведення лісового господарства. Лісопромисловий бізнес охоплений 416 сертифікатами ланцюга постачання.

Про GlobeScan

GlobeScan – це міжнародна дослідницька та консалтингова компанія, що працює для розвитку стійких практик та довіри брендів. Компанія співпрацює з провідними підприємствами, неурядовими та урядовими організаціями, забезпечуючи можливість отримати перевірену інформацію для прийняття рішень та побудови стратегій, які сприятимуть сталому розвитку.  GlobeScan заснована у 1987 році та має офіси в Кейптауні, Гонконзі, Лондоні, Мумбаї, Парижі, Сан-Франциско, Сан-Паулу та Торонто. Компанія є учасником Глобального договору ООН, найбільшої у світі асоціації корпоративно відповідального бізнесу.

Нагадаємо, наслідки глобального апомним, последствия глобального потепління торкнулися 80% планети, – дослідження 

Читайте також
У Львові затвердили комплексну екологічну програму
У Львові затвердили комплексну екологічну програму

Приймається вона раз на 4 роки

ТОП-10 простих екозвичок, які допоможуть природі та власному бюджету
ТОП-10 простих екозвичок, які допоможуть природі та власному бюджету

Видалення зайвої інформації з гаджетів дозволит розвантажити центри баз даних

Планета стала небезпечною для виживання людства – вчені
Планета стала небезпечною для виживання людства – вчені

Межу зміни клімату подолали понад 30 років тому