СБУ викрила чоловіка, який завдав мільйонних збитків цілому регіону shutterstock

СБУ викрила чоловіка, який завдав мільйонних збитків цілому регіону

Олекса Франко

Житель Черкащини облаштував незаконне звалище токсичних відходів

У Черкаській області Служба безпеки України викрила місцевого жителя на масштабному забрудненні земель, яке призвело до завдання збитків довкіллю регіону на 24 мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба СБУ Черкащини у Facebook.

Як з'ясували cлідчі, у 2020 році житель Городища уклав договір із комерсантами на постачання небезпечних промислових відходів виробництва для власних потреб. Він придбав понад 500 тонн картонно-паперових відходів для виготовлення палетів. Зловмисник зберігав токсичні речовини на земельній ділянці без дозвільної документації. Незаконне звалище чоловік облаштував на території колишнього заводу, а небезпечні відходи складував просто неба.

"За висновками експертів, дії чоловіка призвели до тяжких наслідків із забруднення та псування земель. Судово-екологічна експертиза підтвердила суму завданих державі мільйонних збитків", - йдеться в повідомленні.

Чоловікові повідомили про підозру за статтею "Забруднення або псування земель" (ч. 2 ст. 239). Такі дії караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що на Харківщині директор полігону ТПВ перетворив його на звалище хімічних відходів.

Нагадаємо також, що в Житомирській області бізнесмен влаштував звалище хімічних відходів на подвір'ї та "отруїв" ціле село.