На Харківщині директор полігону ТПВ перетворив його на звалище хімічних відходів. Фото khar.gp.gov.ua

На Харківщині директор полігону ТПВ перетворив його на звалище хімічних відходів. Фото

Зоряна Бердник

Слідчі повідомили про підозру директору КП

У Харківській області директора одного з комунальних підприємств Куп’янської міської ради підозрюють у службовій недбалості, яка спричинила забруднення навколишнього середовища.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Харківщини. Зазначається, що сміттєвий полігон, розташований поблизу села Осинове, за 10 км від міста Куп'янськ, усупереч санітарним нормам приймав небезпечні хімічні відходи, які треба було захоронити в спеціально відведених для цього місцях.

"На полігон твердих побутових відходів здійснювалися скиди та забруднювалися земельні ділянки такими хімічними речовинами, як амоній, неполярні вуглеводні (нафтопродукти), нітрати та фосфор, виробничими та іншими відходами, що підтверджується висновком комісійної судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, приймання, утилізацію та захоронення яких не передбачено на полігоні твердих побутових відходів на території с. Осинове Петрівської сільської ради Куп’янського району Харківської області", — йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

Згідно з експертним висновком, також допущено засмічення земельних ділянок твердими побутовими відходами, зерновідходами в кучах, поліпропіленовими мішками із залишками виробів з пластмаси, що розташовані впритул до полігону ТПВ на відкритому ґрунті.

Унаслідок протиправних дій директора КП державі завдано збитків у розмірі 250 000 гривень.

За фактом незаконного скидання й захоронення небезпечних відходів у невстановлених для цього місцях відкрито кримінальне провадження. Слідчі повідомили директору КП про підозру за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки, а також забруднення земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для навколишнього середовища, внаслідок порушення спеціальних правил (ч.2 ст. 367, ч. 1 ст. 239 КК України).

Як повідомляла ЕкоПолітика раніше, на Житомирщині бізнесмен влаштував звалище хімічних відходів на подвір'ї та "отруїв" ціле село.

Читайте також
У Харкові почали заміну забрудненого ґрунту після обстрілу нафтобази у лютому
У Харкові почали заміну забрудненого ґрунту після обстрілу нафтобази у лютому

Через обстріл нафтобази у річки потрапило близько 3 тисяч тонн нафтопродуктів

Харківʼянам відбудують енергоефективне житло – мер
Харківʼянам відбудують енергоефективне житло – мер

Виробництво дешевої “зеленої” електроенергії дозволить заощадити гроші для відбудови

Харківський Екопарк знову прийматиме відвідувачів
Харківський Екопарк знову прийматиме відвідувачів

Екопарк з перших днів повномасштабного вторгнення перебував під ворожими обстрілами

У Харкові на набережній по-варварськи обрізали дерева
У Харкові на набережній по-варварськи обрізали дерева

Такий “догляд” за деревами поширений в багатьох містах України