OLX оштрафували через скаргу активістів з UAnimals shutterstock

OLX оштрафували через скаргу активістів з UAnimals

Олена Яценьо

Представники зоозахисної ініціативи звернулися до Держпродспоживслужби

Зоозахисники з українського гуманістичного руху UAnimals добилися накладення штрафу на платформу онлайн-оголошень OLX за продаж диких тварин.

Про це представники зоозахисної ініціативи повідомили на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами активістів UAnimals, Держпродспоживслужба у відповідь на їхнє звернення провела перевірку оголошень на сайті OLX й ухвалила рішення про накладання штрафу.

Як зазначається, на сайті OLX регулярно розміщують оголошення про продаж диких тварин. За чинним законодавством, рекламодавці повинні мати дозвіл на утримання диких тварин, а сайт OLX не має права розповсюджувати оголошення про продаж диких тварин без підтвердження від рекламодавців наявності в них дозволу на утримання диких тварин у неволі. Проте онлайн-платформа такі документи не перевіряє, тож продаж здійснюють безконтрольно.

Як наслідок, таке порушення підтримує незаконне розведення й торгівлю та призводить до випадків жорстокого поводження з тваринами і завдає шкоди їхній безпеці та здоров’ю.

Зоозахисники запевнили, що на досягнутому вони з юристами не зупиняться, а й далі моніторитимуть оголошення та потенційні порушення.

Раніше ЕкоПолітика повідомляла, що в Україні з 8 листопада почав діяти закон №2351, який забороняє жорстоке поводження з тваринами. Основні положення стосуються домашніх тварин, проте є важливі зміни і для диких птахів та звірів.

Нагадаємо також, що зоозахисники з організації UAnimals закликали українців долучитися до повної заборони цирків із тваринами через сприяння тому, щоб відповідний законопроєкт № 5409 винесли в прохідну частину на голосування.

Читайте також
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині
Волонтери закликали допомогти тваринам зі скандального притулку на Київщині

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами

"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин
"Закон на їхньому боці": на Закарпатті з’явилися борди на підтримку прав тварин

Зоозахисники планують встановити аналогічні борди й в інших областях України